Поліція повідомила підозру трьом так званим прокурорам «ЛНР»

Поліція повідомила підозру трьом так званим прокурорам «ЛНР»

Укрінформ
Слідчі поліції Луганщини повідомили про підозру організованій злочинній групі з трьох осіб - так званим прокурорам "ЛНР".  

Про це поінформував Департамент комунікації Нацполіції України, передає Укрінформ.

"У ході досудового розслідування слідчі слідчого управління за оперативним супроводом оперативників управління карного розшуку ГУНП в Луганській області встановили, що 44-річний чоловік, маючи умисел на вчинення злочинів проти авторитету органів державної влади, задля діяльності незаконних правоохоронних органів, створених на тимчасово окупованих територіях України, організував й очолив організовану злочинну групу", - зазначили у НПУ.

За даними поліції, до складу цієї групи добровільно увійшли 58 та 38-річні жителі Луганської області.

Правоохоронці встановили, що учасники цієї ОЗГ, озброївшись, захопили будівлю та споруди окружної прокуратури одного з районів області, після чого у захоплених приміщеннях свою діяльність розпочала прокуратура Старобільського району так званої "ЛНР".

"Маючи власні інтереси кар’єрного росту, 44-річний підозрюваний очолив вказаний "правоохоронний орган". Організована група виконувала вказівки та розпорядження окупаційної влади, у тому числі мінімізації акцій спротиву представникам держави-агресора та окупаційної адміністрації", - поінформували в установі.

Читайте також: На Луганщині загарбники обстріляли Невське з «Градів» та мінометів

Зазначається, що учасники цієї групи були озброєні автоматичною зброєю та пістолетами, мали боєприпаси до них, які зберігали та носили при собі і застосовували безпосередньо під час вчинення злочинів.

"Ділки займалися виявленням та переслідуванням проукраїнськи налаштованих громадян, у тому числі колишніх працівників правоохоронних органів, учасників АТО, військовослужбовців ЗСУ, добровольчих батальйонів їх родичів та проведенням несанкціонованих обшуків у громадян", - поінформували у пресслужбі.

За цим фактом слідчі слідчого управління ГУНП в Луганській області повідомили фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України, ч. 3 ст. 28, ст. 341, 2 ст. 28, ч. 7 ст. 111-1 Кримінального Кодексу України.

Як повідомлялося, СБУ викрила зрадника, який очолив "філіал" російського "МЧС" на тимчасово загарбаній Луганщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-