На Вінниччині 165 працівників соціальної та гуманітарної сфери отримали гранти на свій професійний розвиток

На Вінниччині 165 працівників соціальної та гуманітарної сфери отримали гранти на свій професійний розвиток

Укрінформ

Таку ініціативу вже другий рік впроваджує громадське об‘єднання «Ми - Вінничани». Вони організували конкурс мінігрантів «Професійне зростання» для освітян, медиків, фахівців соціальної сфери, культури, мистецтва та спорту.

-На Вінниччині майже сто тисяч бюджетників: 40 тисяч — освітян, 30 тисяч — медиків, по 10 тисяч — працівників культури та спорту, а ще соціальні працівники. Це ті люди, від яких сьогодні залежить міцний тил. Вони навчають дітей та молодь, лікують скалічених війною переселенців та військових, дбають про їхні сім’ї. Тому ГО «Ми — Вінничани» спільно з нашими партнерами: Фондом «МХП — Громаді» та народними депутатами Миколою Кучером, Ларисою Білозір, Геннадієм Вацаком, а також Сергієм Кудлаєнком, Олександром Домбровським та БФ «Український Альянс» вирішили підтримати ініціативних, талановитих педагогів, лікарів, музикантів, журналістів, юристів, волонтерів, представників культури і спорту. Конкурс мінігрантів «Професійне зростання» був спрямований саме для їхнього особистісного розвитку, — відзначив голова громадського об’єднання «Ми — Вінничани» Валерій Коровій.

Минулого року цей конкурс лише започаткували, а організатори одразу отримали понад півтисячі заявок. Цьогоріч бажаючих отримати грантові кошти на професійний розвиток вдвічі збіль­шилося. Майже тисячу заявок з кожної громади Вінниччини! Конкурсна комісія визначили 165 переможців, кожен з яких отримав до 10 000 грн на свій професійний розвиток. Їх організатори нагороджували у декілька етапів.

У МОГИЛІВ-ПОДІЛЬСЬКОМУ УЧАСНИКИ ВРАЖАЛИ ТВОРЧІСТЮ

Тут зібралися дійсно креативні і талановиті люди. Валентина Мельник працює у заповіднику «Буша». Вона активно розвиває інтерактивний музей ткацтва. Мріє про ткацькі верстати, щоб із вживаних речей творити нові унікальні вироби.

Надихали своїм патріотизмом проєкти з Яришівської громади. Антоніна Груба волонтер, і виграний грант хоче реалізувати на удосконалення рецептури приготування смаколиків для наших Захисників. А Олена Раку завдяки гранту зможе виготовляти цілющі мазі для поранених військових.

Цікавими були й проєкти від місцевих медиків. Лі­кар-психотерапевт Оксана Мельник мріє про курси по ментальному здоров’ю. А хірург Андрій Нагорний придбає спеціальний тренажер для вдосконалення навиків у малоінвазивній хірургії

У ЛАДИЖИНІ ПЕРЕМОЖЦІ НАДИХАЛИ НАСТРОЄМ

Тут були і вчителі, і актори театру ляльок, і поети.

Переселенка з Херсонщини Маргарита Белік відроджує культурну спадщину стародавнього гончарства. А досвідчена педагог Марія Бойко вчиться сама і навчає своїх вихованців правил безпеки, які сьогодні стали вимогою часу. Учасники з Теплицької та Соболівської громад налаштовані пропагувати старовинні вишиванки, яким уже понад 100 років.

– Будь-який проєкт, який підіймає ініціативу людей, змушує щось робити, думати, — він дуже важливий. Оця ідея ГО «Ми – Вінничани» дуже важлива і дуже цікава, тому що є люди, яким хочеться зростати, яким хочеться стати кращими, ніж вони є сьогодні, а завтра краще, ніж були раніше. Ці люди, які виграли, дійсно дуже цікаві і їхній особистий розвиток спонукатиме до розвитку колективи, де вони працюють, — впевнений народний депутат Микола Кучер. — Це стосується, в першу чергу, шкіл, дитячих садочків, це стосується будинків культури, це стосується всіх тих, хто хоче, щоб їх громада розвивалась, ставала кращою і щоб були створені умови для наших дітей!

У ХМІЛЬНИКУ БУЛИ ПРИЄМНІ СЮРПРИЗИ

Цього разу тут нагородили не лише переможців конкурсу, але й тих, хто наполегливо йде до своєї мети. 20 переможців конкурсу «Професійне зростання» отримали сертифікати від ГО «Ми — Вінничани». І ще 11 учасників були відзначення Благодійним фондом «Український Альянс» Миколи Філонова.

Цього разу здивували проєкти, пов’язані із наслідками вій­ни: це і макети для муляжів на уроках «Захисту країни», й ігровий розвиваючий простір в укритті, і волонтерські ініціативи.

У ВІННИЦІ ВІДЗНАЧИЛИ 40 ПЕРЕМОЖЦІВ

У перші дні літа відбулось нагородження переможців конкурсу мінігрантів «Професійне зростання» в обласному центрі. Тут проявили свої творчі здіб­ності представники гуманітарної та соціальної сфери. Особлива увага була прикута до Захисників України та на проєкти, які спрямовані на підтримку ЗСУ. Саме таким був проєкт «Незламні фарби» Наталії Пінчук — соціального працівника «Ортопедсервісцентру». Вона опікується захисниками, які проходять реабілітацію після протезування.

Голова Вінницького міського осередку «Ми — Вінничани» Сергій Кудлаєнко відзначив, що з початку війни громадське об’єд­нання допомагає військовим, переселенцям, співпрацює з лікарнями та волонтерами. А завдяки конкурсу міні­грантів, вдалося підтримати і соціальних пра­цівників Вінниці, 40 з них отримали кошти на свій професійний розвиток.

У ЛИПОВЦІ — АНШЛАГ КУЛЬТУРНОЇ ТА ОСВІТНЬОЇ ІНТЕЛІГЕНЦІЇ ВІННИЧЧИНИ

Сюди з’їхалися переможці конкурсів з двох районів — Вінницького та Жмеринського. Це вчителі, які шукають спосіб, як навчати дітей краще! Це психологи, які вивчають нові методики для корекції наслідків війни як серед дорослого, так і дитячого населення! Це медики, які попри усі виклики вдосконалюють свої навички в хірургії, в педіатрії, офтальмології. Це музиканти, актори, художники — творці, які надихають усіх нас на Перемогу! Це письменники і поети! Це дружини вій­сько­во­службовців, які не падають духом і навіть в очікуванні чоловіка з фронту невпинно тримають міцний тил! Це мотивовані та загартовані війною волонтери! Це капелани і священники Православної Церкви України, які відповідають за духовний фронт! Це військові — люди герої! Люди — титани!

Так, вчителька з Сутисок Тетяна Ніколаєнко виграла грант на підвищення навичок комп’ютерної грамотності. А Олена Павліченко з Погребищенської громади відроджує мистецтво кераміки. Протоієрей Роман Ковальчук отриманий грант спрямує на літературу капеланської служби. Вікторія Греськова — інженер-проєктувальник з пензлем мріє про авторську виставку картин.

Голова Наглядової ради БФ «МХП-Громаді» Юрій Мельник відзначив, що конкурс «Професі­йне зростання» від ГО «Ми — Вінничани» — це приклад того, як можна ініціювати людей до розвитку навіть невеликими грантами. І такий конкурс варто масштабувати в інших громадах.

У ТОМАШПОЛІ ЗІБРАЛИСЯ «АГЕНТИ РОЗВИТКУ» З НАВКОЛИШНІХ ГРОМАД

Їх нагороджувала народна депутатка України Лариса Білозір.

– Переможці конкурсу «Професійне зростання» — це «агенти змін» нашого регіону. Це освітяни, це люди, які дотичні до медицини, мистецтва. Кожен з них неповторний та вартий уваги. Тут і музиканти з Джуринської громади, які мріють про міжнародні конкурси. І педагоги, які вдосконалюються у новітніх методиках. Це проєкти про юридичну освіту, і про створення молодіжних та культурних хабів. Але наш найголовніший ресурс — це наші люди! — відзначила Лариса Білозір.

З кожним разом у конкурсі «Професійне зростання» від ГО «Ми — Вінничани» з’являються все якісніші проєкти, які допомагають виховувати гарних спеціалістів, патріотичну молодь навіть у такий важкий для країни час.

– Такі мінігранти — це база для отримання досвіду грантової активності і поштовх до міжнародних грантів. Нещодавно Верховна Рада проголосувала за законопроєкт, якого я була співавтором, щодо міжнародних проєктів, які ми можемо писати разом з європейськими партнерами. Це не просто отримати європейський грант. Але коли отримуєш такий досвід, то це стає стимулом для подальшого вдосконалення та розвитку. Сьогодні вже в рамках Європейського банку, Ради Європи буде виділено 100 млн дол. на українські амбулаторії. А щоб брати участь в таких конкурсах, потрібно знати англійську. Тому сьогодні було дуже приємно вітати медика, яка виграла грант на вивчення англі­йської. Я дякую нашим людям, нашим «агентам змін», які навіть у такий важкий воєнний час роблять усе можливе для розвитку! — подякувала Лариса Білозір.

А голова громадського об’єд­нання Валерій Коровій закликав, попри непрості виклики воєного часу, шукати можливості для розвитку. Бо успішні люди — успішна непереможна країна!

Прес-служба ГО «Ми - Вінничани»

Матеріал розміщено згідно з пунктом 3 статті 9 Закону України №270/96-ВР від 03.07.1996 і Закону України №2849-IX від 31.03.2023 та на підставі рахунку.

п.3 ст.9 Закону України №270/96-ВР від 03.07.1996: Інформаційний, авторський чи редакційний матеріал, в якому привертається увага до конкретної особи чи товару, який формує або підтримує обізнаність та інтерес глядачів (слухачів, читачів, користувачів) щодо цих особи чи товару та який розповсюджується за грошову чи іншу винагороду, повинен ідентифікуватися як реклама з дотриманням вимог цього Закону з використанням слова «реклама».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-