Російського агента, який наводив «Смерчі» на Харків, засудили до 15 років

Російського агента, який наводив «Смерчі» на Харків, засудили до 15 років

Укрінформ
Агента ФСБ РФ, який готував масовані удари російської армії по Харкову із реактивних систем залпового вогню «Ураган» та «Смерч», засудили до 15 років ув'язнення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

Як з’ясувало слідство, зловмисник регулярно обходив територію Харкова, щоб зафіксувати місця базування та переміщення українських Сил оборони.

Агент передавав месенджером отримані відомості зв’язковому – спецпризначенцю загону швидкого реагування Росгвардії «Рись», який співпрацював з ФСБ.

Розвіддані потрібні були загарбникам для здійснення масованих ударів по Харкову із використанням РСЗВ «Ураган» і «Смерч».

Під час обшуку в помешканні фігуранта були вилучені мобільні телефони, комп’ютерна техніка із доказами злочинів, понад 400 набоїв до пістолетів та копія його російського паспорта, виданого у 2018 році.

На підставі зібраних слідчими СБУ доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 (державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану) та ч. 1 ст. 263 (незаконне придбання та зберігання боєприпасів) Кримінального кодексу України.

Зловмиснику призначили 15 років ув'язнення.

Також встановлена особа російського зв’язкового. Це Олександр Слісаренко, який ще у 2014 році приєднався до терористичної організації «ЛНР». Згодом його призначили до спецназу Росгвардії, а після тимчасового захоплення Куп’янська він був заступником очільника псевдоадміністрації з внутрішньої політики.

У березні 2024 року СБУ заочно повідомила йому про підозру і проводить заходи щодо притягнення його до відповідальності.

Читайте також: СБУ затримала агента ФСБ, який готував ракетні удари Росії по паливних базах Запоріжжя

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України затримала двох блогерів, які поширювали в соціальних мережах розташування українських бойових позицій та переміщення техніки Сил оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-