На Харківщині довелося знешкодити сотню мін, аби дістатися загиблого чоловіка

На Харківщині довелося знешкодити сотню мін, аби дістатися загиблого чоловіка

Відео
Укрінформ
На Харківщині фургон мешканця Ізюмського району підірвався на протитанковій міні. Вибухотехніки три дні розчищали ділянку, щоб дістатися до тіла, вилучивши при цьому сотню мін.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва, звідки прибули вибухотехніки, передає Укрінформ.

"Правоохоронці спільно із залученими службами дістали з фургона тіло 34-річного місцевого мешканця, якого тривалий час розшукували родичі. Наразі спеціалісти продовжують розміновувати місцевість та станом на зараз виявили близько 100 протитанкових мін", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в поліції, із заявою про зникнення співмешканця до правоохоронців звернулася жителька Ізюмщини. Жінка повідомила, що чоловік поїхав з дому та не повернувся. Для його розшуку поліцейські застосували безпілотник, за допомогою якого виявили в полі пошкоджений вибухом транспортний засіб, за описом схожий на автомобіль зниклого.

Вибухотехніки поліції Києва, які наразі працюють у зведеному загоні на Харківщині, протягом трьох днів розміновували шлях до автівки, щоб дістати тіло 34-річного загиблого водія.

Читайте також: На звільненій Херсонщині від вибухівки очистили 44% території

«Трагічний випадок стався на полі, яке щільно заміновано ворогом протитанковими мінами. Аби «пробити» дорогу до фургона, ми спочатку застосовували металодетектори та щупи. Надалі, щоб пришвидшити пошуки ворожих боєприпасів, ми підключили до роботи безпілотну платформу для розмінування, за допомогою якої загалом пройшли близько 500 метрів», - розповів заступник начальника Управління вибухотехнічної служби ГУНП у м. Києві Ігор Войцехівський.

Коли прохід став безпечним, співробітники поліції спільно із залученими службами дістали тіло загиблого, аби родичі його могли поховати. Загалом під час робіт на цій ділянці спеціалісти вже виявили близько 100 протитанкових мін ТМ-62.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 29 травня в Україні 673 особи постраждали від детонації російських вибухонебезпечних предметів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-