В Україні знеструмлені понад 500 населених пунктів

В Україні знеструмлені понад 500 населених пунктів

Укрінформ
На ранок неділі через негоду (грозу) залишаються знеструмленими понад 500 населених пунктів. Загалом через негоду і воєнні дії напередодні знеструмлювалися споживачі у Донецькій, Київській, Львівській та Чернівецькій областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міненерго.

За інформацією Міненерго, у суботу, 22 червня, через масовані російські атаки, зокрема на об’єкти оператора системи передачі, діяли мережеві обмеження по лініях електропередачі.

З цієї причини було подовжено період застосування графіків відключень. Також обмеження застосовувалися, аби не допустити перевантаження перетинів.

Зокрема, зменшувалося навантаження об’єктів відновлюваних джерел енергії.

Через неможливість (внаслідок атак) передати наявний обсяг електроенергії у центральні та східні регіони оператор системи передачі передавав надлишок електроенергії до Польщі.

У неділю, 23 червня, графіки погодинних відключень споживачів мали діяти з 19:00 до 23:00, однак через хмарну погоду (відповідно зменшення виробництва електроенергії сонячних електростанцій) графіки почнуть діяти з 11:00. У разі зміни ситуації інформацію буде оновлено.

У міністерстві нагадали, що причина відключень - атаки ворога на енергетичну інфраструктуру і закликали споживачів ощадливо споживати електроенергію, тим самим допомагати енергетикам.

На ранок неділі через негоду (грозу) залишаються знеструмленими понад 500 населених пунктів.

Учора з цієї причини сталися численні відключення у мережах операторів систем розподілу. Зокрема, у Львівській області вимикалися повітряні лінії та підстанції обленерго (споживачів заживили).

Також у неділю, 23 червня, зранку грозовий фронт проходив через Чернівецьку область. Вимикалася повітряна лінія та підстанції обленерго. Знеструмлювалися побутові споживачі. Усіх заживлено.

Через грозу у неділю вранці у західному регіоні вимкнулась високовольтна повітряна лінія оператора системи передачі. Її включили в роботу. Однак це відключення призвело до перевантаження внутрішніх перетинів електромережі України. Щоб не допустити системної аварії, застосовувалося короткочасне екстрене відключення споживачів.

У Донецькій області під час обстрілів двічі відключалась повітряна лінія обленерго. Внаслідок цього знеструмлювалась підстанція та приєднані до неї дві шахти (людей у шахтах не було).

У Київській області відключалася високовольтна повітряна лінія. Її включили в роботу. Причина відключення – коротке замикання на лінії, яка проходить територією Білорусі (після 24.02.22 українські енергетики не мають доступу до обслуговування цієї лінії).

Читайте також: Енергетики пояснили, як розраховують обмеження та графіки відключення світла

В одному з населених пунктів Івано-Франківської області біля опори повітряної лінії виявлено обірваний провід та тіло місцевої жительки. На місці викликалась поліція.

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 32 000 МВт/год. Експорту не передбачається.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні у суботу, 22 червня, понад 20 тисяч споживачів залишилися без електропостачання внаслідок обстрілів. у Волинській області після нічної атаки без газопостачання залишилися 74 споживачі.

Фото ілюстративне: Олег Синєгубов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-