Робота електрообладнання під час спеки: перевірили 31 обленерго

Робота електрообладнання під час спеки: перевірили 31 обленерго

Укрінформ
Державна інспекція енергетичного нагляду провела перевірки 31 оператора системи розподілу до роботи у спекотний період.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба інспекції.

"Представники Держенергонагляду здійснили моніторинг технічної готовності до роботи в умовах високих температур основного обладнання підстанцій (ПС) та електричних мереж напругою 35-110 (150) кВ у 31 оператора систем розподілу (ОСР)", - йдеться у повідомленні.

Загалом обленерго отримали 2 372 зауваження, з яких оперативно усунули близько двох тисяч. Серед основних зауважень: невиконання планів капітального ремонту та технічного обслуговування; невідповідності рівня оливи в оливонаповнених апаратах вимогам нормативно-правових актів, правил та проєктних рішень; незадовільний технічний стан оливоприймачів, трубопроводів та резервуарів для аварійного зливу трансформаторної оливи та систем охолодження силових трансформаторів.

Читайте також: Кілька європейських країн залишилися без електрики через рекордну спеку - Reuters

У Держенергонагляді наголосили, що у спекотний період електрообладнання ПС зазнає додаткового навантаження. Зокрема, високі температури повітря можуть призвести до перегріву та виходу з ладу трансформаторів, вимикачів, кабелів та іншого обладнання тощо.

Як повідомлялося, Державна інспекція енергетичного нагляду планує завершити оновлення списку об'єктів критичної інфраструктури, які не підпадають під дію графіків відключень, до 1 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-