Удар «Іскандерами» по Покровську: кількість загиблих зросла до п’яти, поранених шукали по вулицях

Удар «Іскандерами» по Покровську: кількість загиблих зросла до п’яти, поранених шукали по вулицях

Фото, відео
Укрінформ
Російські військові атакували Покровськ двома ракетами «Іскандер-М». Внаслідок обстрілу 5 людей загинуло, 41 - поранено.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін, передає Укрінформ. 

"В результаті обстрілу постраждало всього 46 цивільних: 5 загинуло і 41 поранено. Серед поранених 4 дитини: хлопчик 12 років, дівчата 9, 11 та 13 років. Пошкоджено приватні будинки, 6 автомобілів, зруйновано 1 приватний будинок", - йдеться у повідомленні.

Поранених доставили до клінічної лікарні інтенсивного лікування у Покровську. Комунальні служби Покровська очікують на дозвіл від екстрених служб, щоб обстежити пошкодження і підвезти матеріали для ліквідації наслідків обстрілу.

Відео: Офіційний канал Національної поліції України

Поліцейські показали, як у Покровську надавали допомогу пораненим на вулицях після російського удару двома ракетами «Іскандер-М».

«На місцях влучань працювали слідчо-оперативна група, вибухотехніки та парамедики поліції спільно з рятувальниками ДСНС та «швидкою допомогою». Поліцейські збирали поранених на вулицях, надавали першу допомогу і доставляли їх до лікарень», - йдеться у повідомленні поруч з відео.

Правоохоронці зазначили, що у Покровську російські терористи поцілили двома ракетами «Іскандер-М» в одну й ту саму локацію з різницею у пів години. Крім цивільних, поранень зазнали троє поліцейських, які прибули на допомогу людям одразу після першого удару.

Мішенню ворога став приватний сектор, серед постраждалих - дві дівчинки 11 та 13 років і хлопчик 12 років.

За попередніми даними, пошкоджено щонайменше 18 цивільних об’єктів. Фіксація наслідків масованої атаки триває. Правоохоронці обходять оселі, приймають заяви від постраждалих і виявляють осіб, які потребують допомоги.

Зібрані поліцією докази буде передано до СБУ для проведення досудового розслідування. Попередня кваліфікація воєнного злочину РФ – ч.2 ст. 432 ККУ (порушення законів та звичаїв війни).

Читайте також: В Одесі внаслідок ранкового ракетного удару пошкоджені 70 квартир у двох будинках

Як повідомлялося, у Покровську на Донеччині кількість поранених внаслідок російського обстрілу мирних мешканців збільшилася до 40, серед них троє дітей. Четверо людей загинули.

Поліція Донецької області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-