Кабмін затвердив план забезпечення життєдіяльності на прифронтових територіях

Кабмін затвердив план забезпечення життєдіяльності на прифронтових територіях

Укрінформ
Кабінет міністрів затвердив план, що визначить першочергові заходи для стабілізації життєзабезпечення населення на територіях, де ведуться бойові дії.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій у Телеграмі, передає Укрінформ.

"️Документ визначає першочергові заходи для стабілізації життєзабезпечення населення на окремих територіях, де ведуться бойові дії", - йдеться в повідомленні.

План складається із двох розділів. Перший передбачає забезпечення життєдіяльності населення. Зокрема, йдеться про гуманітарне реагування, економічну і транспортну безпеку, медичну і соціальну сфери, електронні комунікації, житлово-комунальне господарство.

Другий розділ плану стосується алгоритму проведення евакуації, включно з оновленням інформації про можливу кількість евакуйованих, розробленням планів евакуації й оновлення вже наявних, уточненням організаційних заходів, розміщенням та життєзабезпеченням евакуйованих.

Читайте також: Території бойових дій: в уряді пояснили, як вносять зміни до списку

"️Ухвалений сьогодні план сприятиме злагодженості дій органів влади для всебічної підтримки населення на прифронтових територіях, де ведуться бойові дії", - зазначають у Мінреінтеграції.

Як повідомляв Укрінформ, жителі прифронтових областей можуть отримати від Міжнародної організації з міграції ваучери для невідкладного ремонту пошкодженого внаслідок обстрілів житла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-