Рада оборони зобов’язала громади Закарпаття провести дослідження щодо відновлюваної енергетики

Рада оборони зобов’язала громади Закарпаття провести дослідження щодо відновлюваної енергетики

Укрінформ
На Закарпатті усі 64 тергромади в регіоні Рада оборони зобов'язала провести дослідження на предмет відновлюваної енергетики.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив начальник Закарпатської ОВА Віктор Микита.

"Ми минулого тижня збирали Раду оборони області, де обговорили та донесли ситуацію до кожного з 64 голів громад. Мова про те, що варто очікувати блекаутів тривалістю від кількох днів до тижня, це впливатиме на життєдіяльність громад і матиме негативні наслідки. Тому рішенням Ради оборони ми зобов’язали громади вивчити свої території щодо відновлювальної енергетики (сонце, вітер та вода)", - сказав Микита.

За його словами, в усіх громадах області потрібно провести дослідження і чітко визначити, де та яка енергія може вироблятися в кожній із них.

Читайте також: У ПРООН радять Україні для сталої енергосистеми інвестувати у сонячну енергію, вітер, біомасу та біогаз

"Побудова таких об’єктів – це перспектива, справа 2-3 років. Але відновлення знищеної генерувальної енергетики в державі – справа 5-7 років. Якщо громада стане тепер на цей шлях, вона отримає стабільність та матиме електроенергію, а отже, матиме розвиток", - зазначив Микита.

Разом із тим, він зазначив, що до нього зверталися п'ятеро голів громад Закарпаття, які готові встановлювати у себе вітрові електростанції.

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті 4,8 тисячі дворів мають сонячні електростанції, для енергонезалежності регіону потрібно, аби вони були встановлені у 20 тисячах.

Росія, застосовуючи масовані ракетні удари, навесні 2024 року знищила 9 гігаватів потужностей енергосистеми, а також 80% теплової генерації та третину гідрогенерації України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-