Жителі Житомирщини цьогоріч отримали понад ₴60 мільйонів за програмою «Власна справа»

Жителі Житомирщини цьогоріч отримали понад ₴60 мільйонів за програмою «Власна справа»

Укрінформ
Жителі Житомирщини з початку року отримали понад ₴60 мільйонів мікрогрантів на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Житомирська обласна служба зайнятості.

«За результатами 10-ти хвиль прийому заяв на участь у програмі мікрокредитування «Власна справа» у 2024 році позитивні рішення про надання мікрогрантів на розвиток бізнесу отримали 250 жителів Житомирщини… Середній розмір одного мікрогранту – близько 240 тис. грн. Загальна ж сума фінансування, яке надійде грантоотримувачам, перевищує 60 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за грантові кошти підприємці планують відкрити логістичний центр, клінінгову компанію, хімчистку, шиномонтажну майстерню, стоматологічний кабінет, перукарню, салон краси, магазини та кав’ярні. Окрім того, надаватимуть послуги з вантажних перевезень і вирощуватимуть перепілок та австралійських раків.

Читайте також: На Тернопільщині 197 молодих людей отримали гранти на власну справу

Крім того, отримані мікрогранти допоможуть розширити діяльність будівельної компанії та крафтової мініпекарні, збільшити виробництво хліба, меблів та косметики.

Отримувачі мікрогрантів зобов’язались створити щонайменше півтисячі нових робочих місць.

Як повідомляв Укрінформ, від початку 2024 року переможцями програми “Власна справа” стали 5029 українців; вони отримають гранти на започаткування чи розвиток бізнесу на загальну суму 1,2 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-