Депутат Київради: 70% водних мереж Києва потребують капітального ремонту

Депутат Київради: 70% водних мереж Києва потребують капітального ремонту

Укрінформ
У Києві 70% водних мереж потребують капітального та термінового ремонту.

Про це заявив депутат Київської міської ради, заступник голови постійної комісії Київської міської ради з питань архітектури, містопланування та земельних відносин Микола Конопелько під час круглого столу "Стан мереж і якість питної води у Києві”, що відбувся в Укрінформі.

"Наразі 70% мереж в Києві потребують негайного та капітального ремонту", - заявив депутат.

Конопелько також звернув увагу на те, що кошти на ремонт виділяються міським бюджетом, однак конкретних результатів містяни не бачать.

"Ми (депутати Київради - ред.) регулярно виділяємо кошти, однак результатів не видно, оскільки в столиці відсутній професійний менеджмент та управління", - наголосив він.

Громадський діяч, член громадської ради при КМДА Дмитро Калько вважає, що крім управлінської кризи відсутнє стратегічне бачення Київської влади щодо вирішення цієї проблеми.

"Останні заяви влади про проблему очищення води на їх офіційних ресурсах датуються 2014-2015 роками. Вони не створили стратегічного плану чи цільової програми для цієї задачі, вона не є пріоритетною для київської влади", - заявив активіст.

Своєю чергою депутат Київської міської ради, голова депутатської фракції "Слуга Народу" Андрій Вітренко представив результати дослідження стану води у столиці.

Читайте також: Рух вулицею Антоновича в Києві планують відновити сьогодні вранці

"Ми замовили дослідження у "Київводоканалу", вони проаналізували п'ять різних районів столиці та виявили перевищення рівня заліза у воді", - повідомив Вітренко.

Політик також нагадав про кримінальні справи проти колишніх посадовців "Київводоканалу".

"Колишній очільник та деякі його заступники наразі перебувають під слідством", - нагадав депутат.

Зокрема адвокат, керуючий партнер адвокатського об'єднання "Відар" Борис Станіслав вказав на конкретні кейси кримінальних справ чиновників "Київводоканалу".

"За 2023 рік до суду будо направлено чотири кримінальні справи, а збитки державі оцінили у 70 млн. гривень, нещодавно до суду було направлено три справи, які завдали збитки на 322 млн. гривень", - заявив адвокат.

Водночас доктор технічних наук, професор кафедри гідрогеології та інженерної геології, декан ФПНТ Аліна Загриценко заявила, що для оновлення мережі водопостачання у столиці потрібні великі капіталовкладення, "оскільки раніше глобально проблему ніхто не вирішував (заміна старих труб - ред.)".

Як повідомляв Укрінформ, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що постійні атаки Росії на українську енергосистему можуть призвести до зупинки водопостачання на тривалий термін, що, у свою чергу, може сприяти передачі водним шляхом таких інфекційних хвороб, як гепатити, холера та ботулізм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-