Удар по Франківську: збитки університету становлять майже ₴100 мільйонів - ректор

Удар по Франківську: збитки університету становлять майже ₴100 мільйонів - ректор

Укрінформ
Збитки Івано-Франківського університету, в який влучила російська ракета, оцінюють майже у сотню мільйонів гривень.

Про це на брифінгу повідомив ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Ігор Чудик, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу щодо оцінки пошкодженого майна університету через влучання російської ракети на світанку 22 червня.

«Попередня оцінка - це близько сотні мільйонів гривень, такі масштаби руйнування та пошкодження», - сказав Чудик.

За його словами, нині відновити університет допомагають різні організації та заклади. На рахунок благодійного фонду університету вже надійшло близько 2 млн грн від партнерів та доброчинців.

«Є відпрацьований спільно з НАК «Нафтогаз» план із ліквідації наслідків руйнування. Приступили і вже четвертий день на території університету працюють близько 60 фахівців різних структур та професій», - поінформував ректор.

Він розповів, що у планах – відновити ушкоджені будівлі університету до 1 вересня. За його словами, найбільше постраждала освітньо-наукова база Інституту інформаційних технологій, корпус, в якому знаходився Центр сертифікації фахівців нафтогазової галузі, і лабораторія «Сіменз». Загалом у будівлях університету доведеться засклити понад 900 вікон різного розміру.

«Це буде велика робота над засклінням університету з урахуванням усіх сучасних вимог енергозабезпечення і енергоефективності», - зазначив Чудик.

Читайте також: Вцілів тризуб на стіні зруйнованого університету: у Франківську розібрали завали після удару РФ

Всі припущення щодо можливого збирання на території університету літальних апаратів чи дронів його очільник назвав вигадками. Ректор зазначив, що нині в університеті студенти здають іспити та відбувається державна атестація у звичному режимі. Вночі охорону університету посилила патрульна поліція, щоб не допустити розкрадання майна.

Як повідомляло агентство, в Івано-Франківському університеті нафти і газу внаслідок ракетної атаки пошкоджені 12 корпусів. Один із них - напівзруйнований.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-