Авіація РФ завдала удару по Невському на Луганщині

Авіація РФ завдала удару по Невському на Луганщині

Укрінформ
Російська армія завдала удару з авівації по прифронтовому Невському Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна державна адміністрація.

"По прифронтовому Невському окупантами завдані удари з реактивних систем залпового вогню та авіації. По деокупованих нами населених пунктах загарбники б’ють постійно. Макіївка, Стельмахівка, Куземівка і Невське минулої доби потерпали від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів понад 100 разів. Місцеві жителі, на жаль, вже звикли до складної безпекової ситуації навколо", - заявив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

За його словами, 18 разів росіяни атакували на Куп’янському та Лиманському напрямках, зокрема в районах Стельмахівки, Андріївки, Невського, Макіївки.

Сили оборони здійснюють заходи з посилення рубежів і недопущення просування армії РФ.

Читайте також: Загарбники вдарили ракетами по промисловій інфраструктурі на Миколаївщині, двоє поранених

Як зазначає обладміністрація, так звана "народна рада ЛНР" ухвалила закон, згідно з яким місцеві колаборанти - службовці силових відомств та працівники соціальної сфери - у пріоритетному порядку претендуватимуть на безгосподарні житлові приміщення, "саме те житло, яке окупаційна влада наразі "націоналізує". Шукає порожні квартири луганчан, які евакуювалися і не повернуться упродовж 30 діб задля його переоформлення".

В ОДА також повідомляють, що при в’їзді до Рубіжного загарбники ретельно перевіряють цивільне населення, і "час від часу ці "безпекові заходи" перетворюються на показові. Рубіжани зазначають, що у такі моменти очікувати можна по п’ять годин".

Як повідомляв Укрінформ, у школах тимчасово захопленої частини Луганської області з 1 вересня працюватимуть 13 вчителів з Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-