На Закарпаття поїздом евакуювали групу людей із Харківщини

На Закарпаття поїздом евакуювали групу людей із Харківщини

Фото
Укрінформ
На Закарпаття евакуювали групу із 17 осіб з Харківщини - це жінки з дітьми, літні люди та сім'ї з особами з інвалідністю.

Про це повідомляє кореспондентка Укрінформу з місця події.

Як прокоментувала під час зустрічі евакуаційного потяга директорка Закарпатського обласного центру соціальних служб Наталя Лакатош, на Закарпаття евакуювалося 17 осіб з Харківщини.

"Це сім'ї з дітьми, літні люди, сім'ї з особами з інвалідністю. Ми розмістимо їх у Великому Бичкові, це шелтер для ВПО на території гімназії, на другому поверсі. Там є усі умови для комфортного проживання, є кімнати для перебування, кухні, душові. Там буде дуже зручно. Крім того, людей там харчують - це забезпечує громада", - додала вона.

Зі слів Лакатош, два тижні тому Закарпаття вже прийняло з Харківщини в евакуацію підопічних психоневрологічного інтернату, людей розмістили в інтернаті у Вільшанах.

Читайте також: На Рівненщину прибув дев'ятий евакуаційний поїзд із Донеччини

Голова гуманітарної місії "Проліска" Євген Каплін зазначив, що це другий евакуаційний поїзд, який прибув на Закарпаття з Харківщини. В наступні тижні будуть іще.

"Ця евакуація на Закарпаття запрацювала з нашої ініціативи за підтримки віцепрем'єрки Ірини Верещук. "Проліска" працює в 13 регіонах України, 9 із них - прифронтові. В Харківській області ми активно евакуюємо людей із Липецької, Вовчанської, інших північних громад, де зараз відбуваються бойові дії, до міста Харкова. Але, на жаль, в останній час було чотири інциденти, коли росіяни наносили бомбові удари поряд із місцями розташування ВПО, тому ми запропонували людям переїхати в Закарпатську область, де спокійно та є вільні місця у шелтерах", - сказав Каплін.

На Закарпаття поїздом евакуювали групу людей із Харківщини / Фото: Тетяна Когутич, Укрінформ

Він також наголосив, що на Закарпатті Проліска обладнала 27 шелтерів з початку повномасштабного вторгнення (допомогли з меблями та побутовою технікою), шелтер у Великому Бичкові якраз такий.

"Евакуація з Харківщини тільки починається, такі потяги будуть приїжджати регулярно. Нині є близько 500 місць у закарпатських шелтерах. Якщо розконсервувати інші об'єкти, то матимемо іще тисячу місць. Найближчим часом цього вистачить", - зазначав Каплін.

Раніше Укрінформ повідомляв, що із населених пунктів Харківщини, в яких активізувалися бойові дії, вже евакуювали понад 4 тис. людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-