Удар по «Новій пошті» у Харкові: у компанії кажуть, що втрачені понад 1900 посилок

Удар по «Новій пошті» у Харкові: у компанії кажуть, що втрачені понад 1900 посилок

Фото
Укрінформ
Понад 1900 посилок були втрачені внаслідок російського авіаудару по сортувальному терміналу "Нової пошти" в Харкові 30 червня, ще близько 2500 вдалося врятувати, після перепакування їх доставили клієнтам.

Про це повідомив журналістам у Харкові співзасновник групи компаній "Nova" Вячеслав Климов, передає кореспондент Укрінформу. "Найбільша трагедія, яка не обраховується в грошах, це загибель нашого колеги і здоров'я поранених. Щодо матеріальних збитків. Близько 1900 посилок було втрачено. Відшкодування за них уже йдуть нашим клієнтам. Близько 2500 посилок було врятовано нашими співробітниками. Їх перепакували та доставили", - сказав Климов.

Загальні фінансові збитки внаслідок авіаудару ще обраховують.

"13 автомобілів повністю знищені. Зруйнована рампа і фасад, пошкоджене сортувальне обладнання всередині", - зазначив співзасновник компанії.

Понад 1900 посилок були втрачені внаслідок удару по терміналу "Нової пошти" в Харкові 30 червня / Фото: Юлія Байрачна, Укрінформ

Читайте також: Удар по «Новій пошті» у Харкові: в лікарнях перебувають восьмеро постраждалих

Як зазначив Климов, компанія після кожного удару військ РФ змінює логістику та оновлює протоколи безпеки, щоб мінімізувати втрати.

"На жаль, цивільна компанія національного масштабу є ціллю. В цьому немає нічого дивного, тому що головною метою нашого ворога є знищення України як такої. Компанія кожної хвилини змінює модель роботи, щоб мінімізувати ризики. Піти з Харкова – такого не буде. Тут наші клієнти, тут нас чекають. Ми оновлюємо протоколи безпеки", – сказав він.

Відновлення терміналу в Харкові почалося, двір та територію всередині прибрали після удару.

"Цей об'єкт буде працювати, ми вже почали його відновлення. Не можу розповідати про зміни в логістиці, бо за нами, як за ціллю, слідкує ворог. Ми відновлюємо вражені об'єкти, але вони працюють уже не за такою моделлю, як до війни", – зазначає Климов.

За його словами, зокрема, інноваційний термінал у Коротичі Харківського району, який працював 24/7, як і інші великі сортувальні центри, зараз працює по-іншому.

"Без розкриття деталей: це менш ефективно з точки зору цього логістичного об'єкту, але дає більше безпеки", – пояснює співзасновник.

Робота терміналів змінена в усіх прифронтових областях.

Як повідомлялося, 30 червня РФ із території Бєлгородської області завдала авіаудару ФАБом-500 по сортувальному центру "Нової пошти" в Слобідському районі Харкова. Загинув водій вантажівки, восьмеро водіїв зазнали поранень, шестеро з них - у медзакладах. На час удару співробітники сортувального центру перебували в укритті, водії - на подвір'ї депо. Удар 30 червня - третій за ліком обстріл великих логістичних об'єктів "Нової пошти" на Харківщині. У 2022 і 2023 роках Росія била ракетами по терміналу у Коротичі. На території області від ударів РФ загинули 10 співробітників компанії, 30 - дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-