У Харкові знайшли мертвим журналіста-фрилансера Олександра Лапшина

У Харкові знайшли мертвим журналіста-фрилансера Олександра Лапшина

Укрінформ
Журналіста-фрилансера Олександра Лапшина, який зник у Харкові 29 травня, знайшли мертвим.

Як передає Укрінформ, цей факт підтвердив Суспільному керівник слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов.

"29 червня до нас надійшла інформація від перехожого, який виявив тіло на мотузці з ознаками суїциду в районі Сортировки (історичний район Харкова, - ред.). Звісно, ми мали встановити особу загиблого, бо цей чоловік там перебував довгий час і візуально підтвердити, хто ця людина неможливо. В кишені була записка, але через спеку її неможливо було прочитати. Ймовірно, це була передсмертна записка", - розповів Болвінов.

За його словами, особу підтвердили за аналізом ДНК - зразок брали у батька зниклого журналіста.

“Ми сьогодні маємо такі результати, вже ми повідомили про це родині Олександра. Офіційно причину смерті визначимо після судово-медичної експертизи. Однак ми маємо підстави вважати, що людина, чиє тіло знайшли в посадці, покінчила життя самогубством”, - додав очільник слідчого управління.

Читайте також: У Харкові зник журналіст-фрілансер Олександр Лапшин

За інформацією керівника пошуково-рятувального загону громадської організації "Троянда на руці" Олександра Гуманюка, журналіста шукали протягом місяця.

Тіло Лапшина виявили приблизно за півтора кілометра від місця проживання.

Як повідомлялося, востаннє зв’язок із Олександром Лапшиним був 29 травня. Чоловік зник з квартири у Харкові, телефон, документи, гроші, улюблений фотоапарат, залишилися у помешканні.

43-річний Лапшин до повномасштабного вторгнення РФ не працював у медіа. Після 24 лютого 2022 року був фіксером, кореспондентом-фрилансером, співпрацював з закордонними та українськими ЗМІ.

Фото: Oleksandr Lapshyn/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-