Побори на Рівненській митниці: суд призначив 15 мільйонів застави посадовцю, викритому на хабарях

Побори на Рівненській митниці: суд призначив 15 мільйонів застави посадовцю, викритому на хабарях

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою майже 15 млн грн застави начальнику одного з управлінь Рівненської митниці, викритому на систематичному отриманні хабарів.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

«Слідчий суддя ВАКС підтримав позицію сторони обвинувачення та застосував запобіжний захід до начальника одного з управлінь Рівненської митниці, який, за версією слідства, налагодив систематичне одержання від підприємців грошових коштів за сприяння в розмитненні імпортованих товарів на Рівненській митниці за заниженими тарифами», - ідеться у повідомленні.

Читайте також: ВАКС заарештував організатора схеми привласнення коштів Укрзалізниці в сумі ₴17 мільйонів

Так, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів - до 31 серпня 2024 включно, з альтернативою внесення 14 991 684 грн застави.

У разі внесення застави на підозрюваного будуть покладені процесуальні обовʼязки, зокрема не відлучатись із Києва без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання та роботи; носити електронний засіб контролю та інші.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні Служба безпеки України ліквідувала на митницях Києва, Рівненської й Одеської областей схеми вимагання хабарів від імпортерів – затримані троє високопосадовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-