Сьогодні Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощі

Сьогодні Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощі

Погода
Укрінформ
В Україні у ці вихідні буде дуже спекотно, у деяких регіонах пройдуть невеликі дощі, проте прохолоди не варто чекати.

Про це Укрінформу повідомили в Sinoptik.ua.

За даними синоптиків, у суботу, 6 липня, у більшості регіонів буде ясно, опадів не передбачається. Мінливу хмарність і невеликий короткочасний дощ прогнозують лише в Донецькій, Луганській і Харківській областях.

Найспекотніше буде у Херсонській, Миколаївській і Запорізькій областях — тут стовпчики термометрів піднімуться до +33…+35°С. В Одеській та східних областях очікується +29…+31°С, на решті території — +27…+29°С.

У неділю, 7 липня, максимальні температурні показники очікуються у степових і приморських регіонах країни. На півдні, сході та південному сході термометри покажуть +31…+34°С (уночі — +20…+22°С). В інших регіонах України також буде спекотно: до +28…+30°С удень та до +14…+17°С уночі. Лише у Донецькій та Луганській областях можливі короткочасні невеликі дощі.

Синоптики попереджають, що 6–7 липня на всій території України, окрім західних регіонів, Житомирської та Вінницької областей, очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

За їхнім прогнозом, новий тиждень теж розпочнеться зі спеки. У понеділок, 8 липня, у південних, південно-східних та східних областей повітря прогріється до +35…+38°С (уночі — до +21…+23°С). У центрі та на півночі країни очікується +30…+34°С (уночі — +17…+19°С), у західних областях — +28…+30°С (уночі — +16…+18°С).

Тож слід якнайменше перебувати на відкритому повітрі, особливо з 14:00 до 16:00, відмовитися від будь-якої фізичної активності на вулиці і не виходити з дому без питної води та головного убору.

Читайте також: Аномальна спека: у США запровадили додаткові заходи для захисту населення

У більшості областей погода на початку тижня буде хмарною, без опадів. Короткочасні дощі очікуються на сході та заході України, а також у Херсонській та Миколаївській областях.

За народними прикметами, якщо 6 липня було спекотно та сонячно, через тиждень мало прийти похолодання. Яскраві зорі на небі віщували опади незабаром, а павуки, що активно плетуть павутиння, — затяжну спеку.

Увечері ж 7 липня наші пращури прислухалися до цвіркунів — їхнє гучне сюрчання «обіцяло» м'яку та теплу зиму. Спека цього дня вважалася вірогідною ознакою багатого врожаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-