В «Охматдиті» завали допомагають розбирати понад 500 поліцейських, працює важка техніка

В «Охматдиті» завали допомагають розбирати понад 500 поліцейських, працює важка техніка

Відео
Укрінформ
До дитячої лікарні «Охматдит», що постраждала внаслідок ракетної атаки російських військ уранці 8 липня, прибули на підмогу понад 500 представників сил праворядку.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає Укрінформ із посиланням на МВС у Телеграмі.

«Ми працюємо в змінному режимі, тому що сили покидають одних волонтерів, заходять інші – поліцейські й рятувальники, сили правопорядку. Тому в цю роботу включені всі», – зазначив Клименко.

За його словами, на місце розбору завалів уже заїжджає важка інженерна техніка. Вона підійматиме залізобетонні конструкції, щоб розблокувати підвал корпусу лікарні, де під час повітряної тривоги могли перебувати медичний персонал та діти.

Читайте також: Від удару росіян по «Охматдиту» загинули двоє людей, ще двоє постраждали - ДСНС

Як зазначив в ефірі в ефірі телемарафону "Єдині новини" речник Київської міської військової адміністрації Михайло Шаманов, ворог здійснив комбінований удар по столиці. Кількість та тип ракет згодом будуть уточнені Повітряними силами.

"До Охматдиту приїхала підмога, приблизно 500 осіб сил правопорядку, для допомоги рятувальникам та волонтерам. Туди зараз заїжджає важка техніка, щоб піднімати залізобетонні конструкції, щоб розблокувати підвал корпусу лікарні, бо під час повітряної тривоги там могли перебувати і медперсонал, і діти", - розповів Шаманов.

Він зазначив, що уламки впали майже у всіх районах столиці - Соломʼянському, Дніпровському, Шевченківському, Голосіївському, Святошинському, Дарницькому, Деснянському.

У Соломʼянському районі пошкоджено два поверхи багатоповерхової будівлі, руйнування приблизно на 1,5 тис. кв. м. Станом на зараз відомо про 7 загиблих саме на цій локації. У будівлі виникла пожежа, яку вже ліквідували, триває розбір завалів.

У Голосіївському районі уламки пошкодили гаражі та автівки.

У Дніпровському районі уламки впали біля житлової забудови, у Дарницькому - пошкоджено приватний будинок, поранено жінку.

У Святошинському районі уламки впали біля житлового будинку, виникла пожежа у приміщенні одного з підприємств.

У Деснянському районі зафіксовано займання будинку.

У Шевченківському, окрім будівель Охматдиту, пошкоджено багатоповерховий житловий будинок, руйнування будівлі з 1 по 3 поверхи, інформація щодо постраждалих уточнюється.

Станом на зараз, як додав Шаманов, відомо вже про 10 загиблих і 35 постраждалих по Києву.

Також як зазначив він, за інформацією ДТЕК, було зруйновано або пошкоджено три трансформаторних підстанції, електромережі. Енергетики працюють на місцях, більшість будинків буде заживлена від резервних джерел найближчим часом

Як повідомляв Укрінформ, уранці 8 липня російські загарбники випустили по Україні 40 ракет різних типів – постраждали Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ і Краматорськ.

У столиці внаслідок ворожої атаки загинули щонайменше 10 людей, відомо також про 35 постраждалих. Одне із влучань відбулося по відділенню інтенсивної та еферентної терапії хронічних інтоксикацій дитячої лікарні «Охматдит».

Фото: НДСЛ Охматдит

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-