Шмигаль перевірив роботу одного з енергооб’єктів у Харкові

Шмигаль перевірив роботу одного з енергооб’єктів у Харкові

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль ознайомився з роботою одного з енергооб’єктів у Харкові, де планують встановити додаткові газотурбінні установки.

Про це глава уряду повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Ознайомилися з роботою одного з енергооб’єктів у Харкові. На його території було встановлено 4 когенераційні газопоршневі установки сумарною потужністю 6 МВт. Це дозволить постачати тепло мешканцям міста у разі відсутності електроенергії. Наразі ведуться переговори з партнерами про встановлення додаткових газотурбінних установок», - написав він.

Шмигаль також закликав інші міста України встановлювати альтернативні джерела енергії для забезпечення безперебійного електропостачання об’єктів критичної інфраструктури.

Читайте також: Росіяни вночі атакували дронами енергооб'єкт на Рівненщині

«Уряд зі свого боку продовжить надавати підтримку регіонам. Для підготовки до опалювального сезону Харківській області ми в червні виділили додаткові 2,5 млрд грн», - нагадав він.

Також Прем'єр Денис Шмигаль у межах робочої поїздки на Харківщину перевірив перебіг відновлювальних робіт у смт Старий Салтів.

«Старий Салтів, що на Харківщині, постійно потерпає від російських атак. Попри це, життя в смт триває. Наразі тут іде відновлення житлових будинків, амбулаторії та будівлі ліцею. Оглянули процес відбудови та поспілкувалися з місцевими мешканцями», - написав глава уряду у Телеграмі.

Шмигаль зауважив, що реконструкція відбувається за принципом «краще, ніж було». Зокрема, утеплюється фасад, відбувається заміна інженерних мереж, враховуються норми безбар’єрності.

«Лише цього року на ліквідацію наслідків російської агресії в Харківській області уряд виділив 1,7 млрд грн», - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, глава уряду заявляв, що економічні стимули для громадян і бізнесу щодо розбудови децентралізованої генерації запрацюють на повну силу не пізніше 25 липня.

Фото: Телеграм/Шмигаль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-