У Миколаєві студент, який за 2 тисячі гривень співпрацював з росіянами, отримав 10 років ув’язнення

У Миколаєві студент, який за 2 тисячі гривень співпрацював з росіянами, отримав 10 років ув’язнення

Укрінформ
У Миколаєві студент, який за 2 000 гривень передавав інформацію про розташування українських військових, отримав 10 років ув’язнення.

Про це повідомляє пресслужба Центрального районного суду м. Миколаєва у Телеграмі, передає Укрінформ.

"У Центральному районному суді м. Миколаєва постановлено вирок 21-річному студенту одного з миколаївських ВНЗ, визнаного винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.114-2 КК України. Суд призначив йому покарання у виді 10 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що навесні 2023 року обвинувачений на виконання завдання представника країни-агресора за грошову винагороду збирав та надсилав останньому інформацію. Там зазначалися точні адреси, опис, географічні орієнтири місць, де, на його думку, дислокуються підрозділи ЗС України.

Мова йшла про навчальні, дитячі медичні заклади та промислові об’єкти.

За свою роботу останній отримав грошову винагороду у сумі близько 2 тис. грн, яка була перерахована на його банківський рахунок з тимчасово окупованої території.

У ході розгляду обвинувачений, серед іншого, зазначав, що кошти отримував на свій акаунт в онлайн-грі російського виробництва, разом з тим, не вважав це винагородою за передачу інформації.

Також не визнав провину в частині наявності корисливих мотивів. Зазначене, своєю чергою, було спростовано дослідженими доказами, зокрема його листуванням, де він зі своїм співрозмовником обговорюють механізми передачі та отримання винагороди.

Читайте також: На Кіровоградщині затримали жінку, яка підпалила авто нацгвардійця і готувала диверсії проти ТЦК

Всебічно дослідивши наявні докази в їх сукупності, суд дійшов висновку, що вина обвинуваченого доведена повністю.

Зважаючи на особу підозрюваного, його мотиви, характер і тяжкість вчиненого ним злочину, суд постановив призначити йому покарання у виді 10 років позбавлення волі. Окрім цього, суд постановив конфіскувати в дохід держави оргтехніку та засоби зв’язку, що належать обвинуваченому.

Як повідомлялося, на Миколаївщині з початку повномасштабного вторгнення правоохоронними органами області викрито 81 факт колабораційної діяльності, вироки суду отримали 57 фігурантів, з них 15 - реальну міру покарання.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-