Франція передала Харкову 13 генераторів для теплових мереж

Франція передала Харкову 13 генераторів для теплових мереж

Фото
Укрінформ
Франція передала Харкову 13 генераторів, які використовуватимуться у котельних теплових мереж у випадку блекаутів.

Про це повідомили на спільному брифінгу ввечері 14 липня посол Французької республіки в Україні Гаель Весьєр і міський голова Харкова Ігор Терехов, передає кореспондент Укрінформу.

“Я дуже радий бути сьогодні тут, у день, який має особливе значення для нас - ми відзначаємо річницю взяття Бастилії 1789 року. 14 липня для нас є символом свободи для французів і усіх друзів Франції по всьому світу. Тому мені здалося важливим відзначити цей день у Харкові, бо він є чудовим символом цього прагнення до свободи, місто, яке залишається незламним і нескореним. Але окрім символічного значення, маємо вельми конкретне: я передав 13 генераторів, які будуть використовуватися харківськими тепломережами”, - сказав посол.

Фото: Telegram/Ігор Терехов
Фото: Telegram/Ігор Терехов

За словами міського голови, генератори потрібні для модульних котелень.

“Це дуже якісні генератори виробництва Європейського Союзу. Вони мають потужність 60-80 кіловат. Вони потрібні для модульних котелень, щоб не зважаючи на блекаут, котельні працювали”, - зазначив Терехов.

Крім того, Франція підтримуватиме освітню сферу Харкова.

“Ми обговорили, і цей процес вже йде, реалізацію низки проєктів у сфері освіти, для облаштування харківських шкіл необхідним обладнанням. Так само проєкти в сфері гуманітарної допомоги і певні ще напрямки в сфері енергетичного забезпечення”, - сказав посол.

Зокрема, фінансуватимуться роботи у харківських школах.

Читайте також: Зеленський привітав Францію із Днем взяття Бастилії

“Радий повідомити про рішення виділити 2 млн євро безпосередньо на фінансування потреб шкіл: проведення ремонтних робіт, обладнання сховищ, закупівлю планшетів та іншого обладнання. Ми працюватимемо в тісній координації зі службами мерії, щоб реагувати на конкретні потреби освітньої галузі”, - зазначив Весьєр.

Національне свято Франції - День взяття Бастилії у Харкові відзначили концертом, який пройшов в укритті.

Національне свято Франції - День взяття Бастилії у Харкові відзначили концертом, який пройшов в укритті / Фото: Вячеслав Мадієвський, Укрінформ

Як повідомлялося, у червні під час візиту Президента України Володимира Зеленського до Франції було підписано дві угоди щодо підтримки ключових секторів економіки та критичної інфраструктури на загальну суму 650 мільйонів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-