В Одесі затримали агента ФСБ, який коригував ракетні удари по місту

В Одесі затримали агента ФСБ, який коригував ракетні удари по місту

Укрінформ
Служба безпеки України затримала в Одесі російського агента, який збирав координати для нової серії ракетно-дронових ударів по місту.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Зловмисник діяв за вказівками Федеральної служби безпеки РФ. Серед пріоритетних цілей були бойові позиції систем протиповітряної оборони, які захищають повітряний простір Одеси.

Щоб виявити геолокації Сил оборони, фігурант на власному автомобілі об’їжджав місто та його околиці, де приховано фотографував потрібні об’єкти. Зібрані відомості передавав своєму куратору з Росії через анонімний чат у месенджері.

Ворожий поплічник сподівався, що в разі захоплення Одеси за протекції російської спецслужби він очолить «будівельне управління» місцевої загарбницької псевдоадміністрації.

СБУ вчасно викрила зловмисника й задокументувала його діяльність.

Правоохоронці затримали фігуранта на гарячому в момент, коли той перебував поблизу військового об’єкта й намагався відзняти його периметр.

Затриманим виявився 55-річний житель прибережного селища в Одеському районі. Він періодично публікував свої прокремлівські коментарі в російських телеграм-каналах, через що й потрапив у поле зору ФСБ.

Читайте також: Поліцейські затримали жителя Рівного, який на замовлення спецслужб РФ спалив авто

Встановлено, що російська спецслужба дистанційно завербувала чоловіка в червні цього року.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили два мобільні телефони, які він використовував для комунікації з ФСБ.

Слідчі оголосили фігуранту підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України – державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану.

Підозрюваний перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Читайте також: Рятувальника, який передав ФСБ паролі блокпостів на Дніпропетровщині, засудили до 15 років ув’язнення

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області викрили залізничника, який на завдання російської воєнної розвідки шпигував за військовими ешелонами Сил оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-