В Одеській області чоловік напав на прикордонника - його застрелили

В Одеській області чоловік напав на прикордонника - його застрелили

Укрінформ
В Одеській області під час охорони державного кордону мав місце факт нападу на прикордонний наряд. Одного з порушників, який напав на прикордонника, застрелили.

Про це йдеться у коментарі Державної прикордонної служби України, який був наданий Укрінформу.

«В Одеській області під час охорони державного кордону мав місце факт нападу на прикордонний наряд. Вчора увечері прикордонники зупинили транспортний засіб, в якому, окрім водія, знаходилися 4 осіб. Двоє осіб вдалися до втечі, а згодом один з цих двох у ході його пошуку здійснив напад на військовослужбовця. Для збереження свого життя прикордонник був вимушений застосувати зброю. Він зробив попереджувальні постріли та у напрямку нападника», – йдеться у повідомленні ДПСУ.

За їхньою інформацією, лікарі швидкої допомоги, яких викликали на місце події, зафіксували смерть правопорушника, а також факт тілесних ушкоджень у військовослужбовця.

«Інформація, яка почала ширитися на окремих ресурсах про те, що прикордонник відкрив стрілянину з пістолета навздогін втікачу, не відповідає дійсності», – підкреслили у Держприкордонслужбі.

За цим фактом повідомлено ДБР, інші правоохоронні органи та підрозділи прокуратури. Тривають невідкладні слідчі дії. Військовослужбовці не затримувались.

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко зазначив, що загалом по всій протяжності державного кордону це вже не перший випадок нападу на прикордонні наряди порушниками, у результаті яких військовослужбовці вимушені застосовувати зброю для збереження свого життя та здоров’я.

Читайте також: На кордоні з Румунією двоє чоловіків напали на прикордонника, той застосував зброю

Як повідомлялося, 26 червня в Одеській області прикордонники затримали одразу 47 чоловіків призовного віку, які намагалися нелегально перетнути державний кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-