У Миколаєві суд заарештував чоловіка за поширення інформації про переміщення працівників ТЦК

У Миколаєві суд заарештував чоловіка за поширення інформації про переміщення працівників ТЦК

Укрінформ
У Миколаєві суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою чоловікові, який поширював інформацію про розташування і переміщення військовослужбовців Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Про це повідомляє пресслужба Центрального районного суду Миколаєва у Телеграмі, передає Укрінформ.

Зазначається, що суддя за результатами розгляду клопотання про запобіжний захід 34-річному місцевому мешканцю обрав для підозрюваного тримання під вартою без визначення розміру застави.

"Відповідно до матеріалів клопотання, чоловік за грошову винагороду погодився на пропозицію представника країни-агресора адмініструвати телеграм-канал, створений для збору і трансляції відомостей про шляхи переміщення представників ТЦК і СП, з метою перешкоджання їх діяльності як підрозділів ЗС України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Кіровоградщині затримали жінку, яка підпалила авто нацгвардійця і готувала диверсії проти ТЦК

Наголошується, що підозрюваний опублікував понад 60 повідомлень з інформацією про час та місце перебування військовослужбовців ТЦК і СП, які виконували покладені на них функції щодо проведення мобілізаційних заходів.

У судовому засіданні підозрюваний заперечував свою провину і наполегливо доводив, що публікував вигадану ним інформацію, що, своєю чергою, було спростовано дослідженою у ході розгляду клопотання відповіддю із ТЦК і СП. Відповідно до наданої інформації, близько 90% опублікованих підозрюваним повідомлень про час та місце перебування військовослужбовців ТЦК відповідали дійсності.

Санкція інкримінованої підозрюваному статті 114-1 КК (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань) передбачає покарання на строк від п’яти до восьми років ув’язнення.

Як повідомлялося, у Миколаєві студент, який за 2 000 гривень передавав інформацію про розташування українських військових, отримав 10 років ув’язнення.

Фото: Freepik stock images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-