Поліція показала наслідки обстрілів Херсонщини

Поліція показала наслідки обстрілів Херсонщини

Фото
Укрінформ
Від комбінованих обстрілів російськими військами на Херсонщині потерпали Херсон, Антонівка, Токарівка, Садове, Комишани, Станіслав, Берислав, Бургунка, Михайлівка, Томарине, Золота Балка та Тягинка.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Поліція показала наслідки ранкових обстрілів Херсонщини / Фото: Національна поліція

“Російські нелюди вкотре атакували цивільну інфраструктуру Бериславського та Херсонського районів з артилерії, мінометів, танка, БпЛА, авіації та завдали ракетного удару по обласному центру. Внаслідок російських атак пошкоджені 19 приватних та сім багатоповерхових будинків, дитячий садочок, два автомобілі та два ангари”, - йдеться у повідомленні.

Дронами типу FPV ворог атакував Золоту Балку та Михайлівку. У Золотій Балці пошкоджень зазнали два приватні будинки, у Михайлівці під удар противника потрапила евакуаційна група поліції - правоохоронці не постраждали.

Російська авіація вдарила шістьма керованими бомбами по Бургунці, Тягинці й Токарівці, на щастя, обійшлося без постраждалих.

Читайте також: Росіяни зранку вдарили по Боровій на Харківщині, є пошкодження

У Станіславі в результаті скидання вибухівки з безпілотника пошкоджено автомобіль.

У Комишанах артилерійським вогнем пошкоджено три приватні будинки.

Тим часом, із самого ранку Херсон перебував під російським обстрілом, від збройних атак потерпали центр, Корабельний та Дніпровський райони, а також передмістя.

“На світанку російські війська обстріляли територію ринку в Центральному районі міста. Снарядами значно пошкоджено розташовані поруч будівлі, торговельні кіоски та товар. Дії росіян призвели до того, що працівники ринку втратили місця роботи й засоби до існування”, - розповіли у Нацполіції.

Вдень окупанти відкрили артилерійський вогонь по мікрорайону «Шуменський», там пошкоджено дитячий садочок та шість багатоповерхових будинків, обстріл спровокував пожежі. Постраждали двоє людей: у 84-річного чоловіка отруєння продуктами горіння, у 70-річної жінки вибухова та черепно-мозкова травми, а також гематоми.

Також російські війська завдали ракетного удару по прибережній зоні Корабельного району. Внаслідок потужного вибуху пошкоджені багатоповерховий та шість приватних будинків, а також два ангарні приміщення на території недіючого підприємства.

Приватний сектор Корабельного району російські військові обстрілювали і з артилерії, снарядами пошкоджено щонайменше п’ять житлових будинків.

У вечірній час війська РФ скинули вибухівку з безпілотника на приватний сектор у Дніпровському районі. Вибухової та черепно-мозкової травм, контузії й вогнепальних поранень зазнав 70-річний чоловік, також пошкоджений приватний будинок.

У мікрорайоні Корабел у результаті артилерійського обстрілу поранений 67-річний чоловік, у нього вибухова травма й уламкове поранення ноги.

Читайте також: По Запорізькій області минулої доби росіяни завдали 357 ударів

Противник дронами атакував бригаду ремонтників газового обладнання у Антонівці, що поблизу Херсона. Внаслідок вибуху поранені 54-річний та 55-річний працівники, в обох - вибухові травми та уламкові поранення різних частин тіла. Того ж дня в результаті скидання боєприпасів із БпЛА було пошкоджено автомобіль, та постраждали двоє жителів селища віком 44 та 54 роки, в обох - мінно-вибухові травми і контузії.

На місцях влучань працювали слідчі, вибухотехніки та криміналісти. Поліцейські проводили огляд місць подій, збирали речові докази та фіксували наслідки ударів військ РФ.

“За минулу добу поліція відреагувала на 385 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкриті 13 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України”, - зазначили у Нацполіції.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині за держпрограмою «єВідновлення» за 14 місяців роботи виплатили понад 1 млрд 350 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-