У Львові затримали чоловіків, які підпалювали автомобілі українських військових на замовлення ФСБ

У Львові затримали чоловіків, які підпалювали автомобілі українських військових на замовлення ФСБ

Укрінформ
Служба безпеки України та Національна поліція затримали двох чоловіків, які за вказівкою ФСБ РФ готували серію підпалів автомобілів українських воїнів у Львові.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

“Фігурантами виявилися двоє місцевих жителів віком 17 та 18 років, які шукали легких грошей на сторінках російських Телеграм-каналів”, - ідеться у повідомленні.

В одній зі спільнот представник ФСБ пообіцяв фігуранту швидкий заробіток в обмін на співпрацю.

За його вказівкою молодик спочатку підшукував потрібні автомобілі, а потім приховано фотографував їх. Після отримання медіафайлів російська спецслужба давала дозвіл на знищення потенційних цілей.

За таким алгоритмом фігурант підпалив автомобіль військовослужбовця бойової бригади Збройних сил України. Для вчинення злочину зловмисник використав пляшку з керосином та розпалювач, яким облив транспортний засіб.

Це було тестовим завданням ФСБ, після чого куратор дав нове доручення – залучити ще молодиків для здійснення серії підпалів автомобілів ЗСУ по всьому місту.

Читайте також: СБУ затримала російську агентку, яка шпигувала за Силами оборони у Харкові

Надалі до протиправної схеми був залучений 17-річний спільник.

Під час наступних злочинів виконавці мали фільмувати займання транспортних засобів для звітності. У разі одержання відео, росіяни планували використати його для створення медійної картинки про нібито існування у Львові антиукраїнського підпілля. Для цього агресор планував залучити максимальну кількість підконтрольних інформресурсів.

Контррозвідники СБУ та співробітники Нацполіції затримали обох зловмисників під час підпалу автомобіля ЗСУ.

У затриманих виявили мобільні телефони, які вони використовували для спілкування з куратором, та розпалюючи суміші, підготовлені для вчинення злочинів.

Обом фігурантам повідомили про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань).

Зловмисники перебувають під вартою. Триває розслідування. Їм загрожує до 8 років ув'язнення.

Як повідомляв Укрінформ, поліцейські затримали жителя Рівного, який на замовлення російських спецслужб спалив автомобіль, який начебто належав ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-