У Харкові на даху дитячої лікарні встановили сонячну електростанцію

У Харкові на даху дитячої лікарні встановили сонячну електростанцію

Фото
Укрінформ
В одній із дитячих лікарень Харкова встановили сонячну електростанцію потужністю 30 кВт і систему резервного живлення.

Проєкт втілив благодійний фонд RePower Ukraine, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Потужність сонячної електростанції - 30 кВт, вона доповнена системою резервного живлення ємністю 43 кВт*год. Ця комбінація забезпечуватиме безперебійне електропостачання паліативному, реабілітаційному відділенням та неврологічному стаціонару навіть за відсутності зовнішнього живлення, зазначили у фонді.

“Кампанію з пошуку грошей ми проводили майже рік, нас підтримали Німецька сонячна асоціація, Європейська сонячна асоціація та інші організації та небайдужі люди. В чому унікальність збору - долучилася навіть громада з маленького шотландського острова Разей. Зокрема учні початкової школи організували благодійне чаювання і передали зібрані кошти. Вони невеликі, але це дуже знаково, бо ось ці маленькі дитячі ручки залучені до великої справи, і ми дуже тішимося з цього”, - розповідає комунікаційна менеджерка фонду Ірина Косенко.

Амбасадоркою БФ на острові стала Камілла Дресслер, яка проводила благодійні збори.

У Харкові на даху дитячої лікарні встановили сонячну електростанцію / Фото: В'ячеслав Мадієвський

“Ми раді, що наш внесок допоміг вам завершити проєкт, і сподіваємося, що цей успіх мотивуватиме ще більшу кількість людей у ​​Шотландії підтримувати вас і далі”, - сказала Дресслер під час онлайн-включення на презентації електростанції.

Читайте також: Українські банки почали видавати доступні кредити на розвиток альтернативних джерел енергії

Це вже друга лікарня, яка отримала оснащення в рамках проєктів фонду RePower Ukraine у Харкові. У одній з багатопрофільних міських закладів обладнання встановили рік тому.

“І це дуже успішний проєкт. Було встановлено сонячні панелі та резервну систему живлення, завдяки цьому під час блекаутів лікарня мала стале енергозабезпечення, працювали операційний, реанімаційний блоки, всі основні відділення. Для нас дуже важливе продовження проєкту. В цій дитячій лікарні є пацієнти в дуже тяжкому стані, і лікарі роблять для них усе можливе. Тут лікуються діти не лише з Харкова, а й з інших областей. Стале електрозабезпечення вкрай важливе”, - наголосив міський голова Ігор Терехов.

За його словами, бюджет зможе економити мільйони гривень на рік завдяки енергонезалежності лише цих двох лікарень.

Фонд уже почав працювати в третьому медзакладі, де встановлять сонячну електростанцію, додала Косенко.

Як повідомляв Укрінформ, в різних областях України на 130 закладах первинної медичної допомоги встановлять сонячні електростанції. Енергетичне обладнання закуплять у межах спільного проєкту МОЗ та Світового банку «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя в Україні HEAL».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-