Через обстріли РФ є нові знеструмлення у трьох областях

Через обстріли РФ є нові знеструмлення у трьох областях

Укрінформ
Станом на 22 липня унаслідок обстрілів є нові знеструмлення у Чернігівській, Херсонській та Донецькій областях; протягом доби діють обмеження споживачів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляєМіністерство енергетики.

"У Чернігівській області через ворожий обстріл відключалась повітряна лінія, що призвело до знеструмлення 413 побутових споживачів у 6 населених пунктах", - йдеться у повідомленні.

Крім того, на Чернігівщині на одній з підстанцій оператора системи передачі виявлено уламки дрона, пошкоджено обладнання. Споживачі не знеструмлювались.

У Донецькій області під час бойових дій відключалась повітряна лінія. У результаті знеструмилась підстанція та приєднані до неї побутові споживачі, а також шахта. Під землею перебували 57 працівників, їх вивели на поверхню. Усіх споживачів заживлено.

На Херсонщині внаслідок бойових дій відключено повітряну лінію через обрив проводів, при цьому знеструмлено побутових споживачів.

Крім того, у Київській області відключалася високовольтна повітряна лінія. Причина – пошкодження на ділянці, яка проходить територією Білорусі (після 24.02.22 українські енергетики не мають доступу до її обслуговування).

На Сумщині вимикалась високовольтна повітряна лінія, у результаті чого знеструмлювалась кабельна лінія та приєднана до неї газотурбінна установка. Лінію включено в роботу, всіх заживлено.

Читайте також: Фахівці працюють, аби зменшити дефіцит електроенергії - Зеленський

У Полтавській області та на Дніпропетровщині внаслідок технологічних порушень вимикалась високовольтна повітряна лінія. При цьому знеструмлювались підстанції та підприємство, що призвело до порушення технології виробничого процесу. Підприємство заживлено за резервною схемою.

У Міненерго зазначили, що енергетики заживили 28 079 споживачів, які були знеструмлені внаслідок бойових дій та технологічних порушень. Загалом через бойові дії та техпорушення залишаються знеструмленими 533 населених пункти.

Як повідомлялося, в Україні 22 липня графікивідключень електроенергії діють упродовж усієї доби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-