У Києві спіймали російського диверсанта, який готував серію підпалів на Укрзалізниці

У Києві спіймали російського диверсанта, який готував серію підпалів на Укрзалізниці

Укрінформ
СБУ спільно з Нацполіцією затримали диверсанта, який за завданням російської розвідки готував серію підпалів на стратегічних об’єктах Укрзалізниці в Києві.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Затриманим виявився місцевий житель. У поле зору російської розвідки він потрапив, шукаючи швидкого заробітку в телеграм-каналах.

Встановлено, що основними цілями РФ були релейні шафи, розташовані вздовж магістральних залізничних ліній на території Києва.

Щоб виконати вороже завдання, фігурант спочатку погодив «ціль на підпал» із куратором, після чого вилив на технологічне обладнання Укрзалізниці легкозаймисту суміш та підпалив її. У подальшому він відзняв загоряння шафи на камеру телефона, щоб прозвітувати російській спецслужбі.

СБУ задокументувала підривну діяльність диверсанта та в результаті спецоперації затримала його у Києві «по гарячих слідах». Слідством з'ясовано, що зловмисник мав підготувати ще декілька підпалів на ключових об’єктах Укрзалізниці й тим самим зашкодити логістиці Сил оборони.

Читайте також: На Миколаївщині викрили агентку ФСБ, яка коригувала удари по Очакову

Чоловікові оголошена підозра за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України – диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб.

На сьогодні диверсант перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у результаті спецоперацій у Харківській та Рівненській областях СБУ затримала трьох диверсантів російської спецслужби, які підпалювали релейні шафи на залізничних коліях.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-