Армія РФ обстріляла із «Градів» Невське та Макіївку на Луганщині

Армія РФ обстріляла із «Градів» Невське та Макіївку на Луганщині

Укрінформ
Російські війська обстріляли із "Градів" Невське та Макіївку Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це ідеться на сторінці у Фейсбуці Луганської обласної державної адміністрації.

За словами начальника Луганської обласної військової адміністрації Артема Лисогора, "83 рази загарбники обстрілювали позиції українських захисників та населені пункти вздовж лінії бойового зіткнення. Під вогнем росіян опинилися Невське та Макіївка. Тричі ворог вдарив по Макіївці з реактивних систем залпового вогню, ще раз – по Невському. Села також потерпали від обстрілів ствольною артилерією та атак безпілотників".

Читайте також: Російська авіація вночі вдарила по об'єктах критичної інфраструктури на Сумщині

Як зазначив Лисогор, ворог намагався прорвати оборону поблизу Макіївки та у Серебрянському лісі.

В обладміністрації повідомили, що у так званій "ЛНР" співробітники ФСБ перевіряють службовців на наявність родичів за межами "республіки". Окремо визначають, у кого є родичі в Україні, проводять з ними роботу, аби ізолювати від інформації, яка може надходити з-за меж "ЛНР".

Як зазначають в ОДА, "на відсутність коштів на роботах при відновленні міста рубіжани скаржаться постійно. Одні кажуть, що гроші не виділяються Росією, інші – що зникають в кишенях місцевих колаборантів. Завалів в місті за два роки не поменшало. За розбирання руйнувань жителям пропонують сплатити тушонкою. Звичайно є ті, хто погоджується і на це, але таких небагато".

Читайте також: На Херсонщині минулої доби через російські атаки - семеро поранених

Як повідомляв Укрінформ, із прифронтових сіл Луганської області евакуювали ще трьох людей.

За словами Лисоглра, до Краматорська вивезли 63-річного чоловіка з Макіївки. В одному із центральних регіонів на нього очікує дружина. 77-річний чоловік і 76-річна жінка виїхали з Невського і мешкатимуть на Харківщині, де їм знайшли тимчасове житло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-