Проєкт USAID «Говерла» передає українським громадам 136 деревоподрібнювачів

Проєкт USAID «Говерла» передає українським громадам 136 деревоподрібнювачів

Фото
Укрінформ
Проєкт Агенства США з міжнародного співробітництва USAID «Говерла» передає 93 громадам з 11 областей України 136 деревоподрібнювачів для підготовки альтернативних джерел тепла на зиму.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, передача перших подрібнювачів деревини відбулася у вівторок у Києві.

Заступник керівника USAID «Говерла» Марʼян Юкіч під час церемонії заявив, що ця передача є частини зусиль проєкту з надзвичайного реагування, який в результаті зібрав обладнання на суму 27 млн доларів, що було передано громадам-партнерам в Україні в 2022-2024 роках.

«Ці деревоподрібнювачі відіграватимуть ключову роль у підготовці деревини для опалення взимку та забезпечать громадам надійне джерело ресурсів, тоді як російські ракети бʼють по обʼєктам енергоінфраструктури. Ці шредери також допоможуть покращити публічні простори, ландшафт», – зазначив він.

Читайте також: У Херсоні домовилися з USAID про поставку газопоршневих генераторів

Деревоподрібнювачі стануть у нагоді при прибиранні після ракетних атак, зауважила заступниця директора Відділу програм з розвитку демократії та врядування Місії USAID в Україні Енн Хоппер.

Очільники громад зі свого боку підкреслили, що якщо раніше вони вивозили гілки на сміття, то тепер будуть їх подрібнювати і використовувати для опалення.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні цього року USAID передало КП «Київтеплоенерго» 30 пересувних котелень на випадок надзвичайних ситуацій, спричинених атаками Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-