Проєкт «Дрони Закарпаття» за донати навчатиме керувати безпілотниками

Проєкт «Дрони Закарпаття» за донати навчатиме керувати безпілотниками

Фото
Укрінформ
На Закарпатті запустили проєкт «Дрони Закарпаття» – для тих, хто мріяв опанувати пілотування БпЛА. Цивільні до курсу можуть долучитися за донат, а військові – безоплатно.

Як передає Укрінформ з посиланням на Фейсбук Закарпатської ОВА, цей проєкт напередодні презентували на брифінгу в ОВА.

Заступник керівника області Олександр Пацкан зазначив, що ініціативу спільно започаткували і втілюють IT Cluster Transcarpathia та регіональний підрозділ Національної гвардії України.

Голова правління Закарпатського ІТ-кластера Станіслав Шикалов підкреслив, що проєкт ініціювали для підтримки обороноздатності країни, і назвав його ключові напрямки: власне навчальний курс із пілотування та виробництво дронів для військових за кошти, котрі спрямовують цивільні слухачі.

Зі слів командира закарпатського підрозділу Національної гвардії України полковника Сергія Лук'янчикова, із невеликими групами охочих в рамках проєкту працюють інструктори-нацгвардійці. Вони мають безпосередній бойовий досвід використання FPV-дронів, розвідувальних безпілотників та інших апаратів.

У свою чергу, один з інструкторів навчальних груп проєкту Любомир Ільтьо розповів, що курс складається з трьох етапів: теоретична частина, яка включає вивчення будови дронів, а також керування ними на симуляторі, далі йде навчання керування маленькими безпілотниками та опанування різних типів FPV-дронів, ну і зрештою практичні заняття з імітацією реальних завдань не лише в закритому просторі, а й на відкритому.

Читайте також: У Львові стартував проєкт Drone Force з відбору операторів БПЛА

Навчання проводять в Ужгороді. Тривалість курсу – півтора-два місяці. Перша група вже проходить курс, найменшому слухачеві курсів – 17 років.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний директор Укроборонпрому Герман Сметанін повідомив, що Україні вдалося розробити та запустити в серійне виробництво власні далекобійні ударні дрони. Вони уражають стратегічні об’єкти ворога на відстані більш як 1000 км. Україна також успішно розгорнула масове виробництво FPV-дронів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-