Перевищення вмісту кишкової палички зафіксували у 17 відсотках проб води з місць купання - МОЗ

Перевищення вмісту кишкової палички зафіксували у 17 відсотках проб води з місць купання - МОЗ

Укрінформ
Більше ніж 17 % проб води з місць купання на річках та водоймах не відповідають санітарним нормам, там фіксується перевищення вмісту кишкової палички.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"В Україні триває моніторинг якості води у межах пляжних зон. Відбір проб води для подальшого лабораторного дослідження з водойм та річок у межах пляжів, незалежно від офіційного дозволу місцевої влади на купання чи заборону, фахівці центрів контролю та профілактики хвороб в областях проводять щотижня. Станом на 19 липня з відібраних 1 218 проб води з поверхневих водойм більше ніж 17 % не відповідали санітарним нормам, як і тижнем раніше", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у воді зберігається перевищення рівня вмісту кишкової палички (за індексом ЛКП), викликане високою температурою повітря.

Читайте також: Купатися заборонено: на 15 пляжах Києва якість води не відповідає нормам

У МОЗ наголошують, що у разі потрапляння в організм кишкова паличка може викликати кишкові інфекції (найчастіші симптоми: нудота та діарея) та запалення сечовивідних шляхів і статевих органів та важчих захворювань.

Симптоми гострої кишкової інфекції, за яких потрібно негайно звернутися до лікаря: сухість у роті та горлі; підвищена температура, що супроводжується діареєю і блювотою; переймоподібні болі в животі; незначне сечовипускання або його відсутність.

Як повідомляв Укрінформ, у червні 2024 року в країні зафіксували 15 випадків захворювання на ботулізм.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-