У Києві затримали диверсантів, які підпалювали обладнання на залізниці та авто військових

У Києві затримали диверсантів, які підпалювали обладнання на залізниці та авто військових

Фото
Укрінформ
У Києві затримали двох диверсантів, які на замовлення здійснювали підпали обладнання критичної інфраструктури та автомобілів військових.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

«За процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру двом особам у диверсії, вчиненій в умовах воєнного стану, перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України в особливий період та в умисному пошкодженні чужого майна, вчиненого шляхом підпалу (ч. 2 ст. 113, ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України)», - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, підозрювані через анонімний Телеграм-канал отримали замовлення за гроші підпалити релейну та батарейну шафи на залізниці в Оболонському районі Києва.

Маючи при собі заздалегідь придбаний для підпалу розчинник фарби, один із підозрюваних облив легкозаймистою речовиною релейну та батарейну шафи неподалік залізничної станції, після чого підпалив їх. У цей час його спільник знімав це на відео та пильнував, аби підпалу ніхто не завадив.

Як винагороду за свої послуги зловмисники отримали 200 доларів, які розділили між собою.

Також підозрювані на замовлення, отримане через Телеграм-канал, підпалили автомобіль військового в Оболонському районі столиці. Вони облили автомобіль марки NISSAN NAVARA легкозаймистою рідиною та підпалили. Свої дії підозрювані знімали на відео, щоб надати його як доказ виконаної роботи.

Читайте також: СБУ затримала російських диверсантів, які влаштовували підпали на залізниці

Наразі двох зловмисників затримали, їм повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

За вчинені злочини передбачене покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років або довічне позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ спільно з Нацполіцією затримали диверсанта, який за завданням російської розвідки готував серію підпалів на стратегічних об’єктах Укрзалізниці в Києві.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-