За гроші «вирішували питання» для військових: службовці ТЦК з Тернопільщини отримали підозри

За гроші «вирішували питання» для військових: службовці ТЦК з Тернопільщини отримали підозри

Фото
Укрінформ
На Тернопільщині викрили корупційну схему отримання хабарів від військовозобов'язаних виконувачем обов’язків начальника відділу та головним спеціалістом мобілізаційного відділення районного ТЦК та СП.

Про це повідомляє на сайті Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону, передає Укрінформ. 

"За процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону задокументовано корупційну схему отримання хабарів виконувачем обов’язків начальника відділу та головним спеціалістом мобілізаційного відділення районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки", - йдеться у повідомленні.

В.о. керівника підозрюють у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 368 КК України), а його підлеглого – у зловживанні впливом (ч.3 ст.369-2 КК України).

За даними слідства, 42-річний в.о. керівника вимагав у громадянина скретч-картки на паливо, вартістю майже 15 тисяч гривень, за «вирішення питання» про не вручення повістки його брату та не доставлення його в ТЦК та СП для проходження ВЛК.

Водночас встановлено, що 54-річний головний спеціаліст вимагав від військовозобов’язаного 1500 доларів США та 200 літрів дизпалива, ціною 12 тисяч гривень, за оновлення військово-облікових даних та проставлення коду без проходження ВЛК та прибуття до ТЦК.

Читайте також: Справа екскерівника Одеського ТЦК, що відпочивав на Сейшелах та в Іспанії, пішла до суду

У ході 37 санкціонованих обшуків вилучено 1 800 000 гривень, 82 000 євро, 96 000 доларів США, чорнову документацію, паливні картки, транспортні засоби, мобільні телефони, сім-карти та інші речові докази.

Наразі спецпрокурори скерували до суду клопотання про обрання для військових міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

У Тернопільському обласному ТЦК та СП прокоментували у Фейсбуці викриття корупційної схеми та запевнили, що всебічно сприятимуть проведенню слідства. 

"Керівництво Тернопільського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки продовжує системно протидіяти проявам корупції та хабарництва у своїх підпорядкованих підрозділах та очищатися від осіб які, своїми діями дискредитують ЗСУ... Ми розраховуємо на належну правову оцінку скоєного та невідворотність покарання винних", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, на Тернопільщині оголосили підозру працівнику Територіального центру комплектування, який вимагав від військовозобов’язаного хабар у вигляді нових дверей в обмін на анулювання повістки

Фото: САП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-