Росіяни знищили Торецьк на 70%, у місті залишаються ще 3500 цивільних - ОВА

Росіяни знищили Торецьк на 70%, у місті залишаються ще 3500 цивільних - ОВА

Укрінформ
Місто Торецьк у Донецькій області на сьогодні російські загарбники знищили на 70%, там залишаються ще 3,5 тисячі цивільних.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі національного телемарафону «Єдині новини» заявив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«Місто Торецьк знищено на 70%. Людей два тижні тому там знаходилося 5,5 тис., а зараз там 3,5 тис. Люди виїжджають, але не так скоро, як би нам хотілося», - сказав очільник області.

Він зазначив, що і органи влади, і деякі підрозділи поліції, і рятувальники ДСНС під ворожими обстрілами, ризикуючи життям, продовжують вивозити цивільних мешканців у небезпечні райони.

Як повідомлялося, в Донецькій області російські загарбники з грудня 2023 року посилили обстріли населених пунктів, тому вирішено продовжити обов’язкову евакуацію населення.

Читайте також: У Торецьку внаслідок обстрілу РФ зруйнована пожежна частина

На території Донеччини на початок червня 2024 року залишалося близько 472 тис. мешканців. Від початку повномасштабного вторгнення РФ у безпечні регіони з Донецької області евакуйовано понад 1,4 млн людей, з них майже 170 тис. дітей.

У Торецькій міській територіальній громаді від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну на сьогодні, 24 липня, від ворожих обстрілів загинули 178 мешканців, 548 людей зазнали поранень.

Фото: Сергій Окунєв / NV

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-