СБУ оголосила підозру п’ятьом зрадникам, які допомагали росіянам штурмувати позиції під Сіверськом

СБУ оголосила підозру п’ятьом зрадникам, які допомагали росіянам штурмувати позиції під Сіверськом

Укрінформ
СБУ оголосила підозри ще п’ятьом зрадникам, які воювали проти Сил оборони на східному фронті, зокрема допомагали загарбникам штурмувати позиції під Сіверськом Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

За даними слідства, у червні поточного року російські загарбники разом зі своїми поплічниками намагалися прорватися до Сіверська й Торецька Донецької області.

Тоді українські оборонці знищили майже весь особовий склад штурмових груп ворога, інших – узяли в полон. Серед останніх виявилися четверо жителів тимчасово захопленої частини Донецької та Луганської областей.

Встановлено, що в лютому та березні 2022 року згадані четверо осіб вступили до загарбницьких угруповань Південного військового округу збройних сил Росії.

Так, одним із фігурантів є снайпер із 85-ї окремої мотострілецької бригади РФ. У складі російських військ він брав участь у захопленні Попасної Луганської області. Пізніше його перекинули на Сіверський напрямок.

Інші двоє – командир відділення та водій із 4-ї окремої мотострілецької бригади військ РФ. Вони брали участь у захопленні Сєвєродонецька, після чого штурмували позиції Збройних сил України в районах Білогорівки й Золотарівки з метою прориву до Сіверська.

Читайте також: У Рівному затримали агента ФСБ, який підпалив службовий пікап ЗСУ

Четвертий фігурант входив до 132-ї окремої мотострілецької бригади збройних сил РФ. На посаді кулеметника він вів прицільний вогонь по українських захисниках під Торецьком.

Ще один підозрюваний – житель тимчасово захопленої частини Харківської області. У червні цього року він виїхав до Москви, де уклав контракт із Міністерством оборони Росії. У подальшому був призначений до 59-го штурмового взводу 2-го танкового полку РФ.

Після нетривалої підготовки на полігонах зловмисника направили у складі штурмової групи атакувати позиції ЗСУ в районі селища Терни Донецької області, де він потрапив у полон.

Фігурантам інкримінується вчинення злочинів, передбачених наступними статтями Кримінального кодексу України: чч. 1, 2 ст. 111 (державна зрада); ч. 7 ст. 111-1 (добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території, та/або в збройних формуваннях держави-агресора).

Підозрюваним загрожує довічне ув’язнення.

Читайте також: СБУ оголосила підозру «міністру транспорту ДНР»

Як повідомляв Укрінформ, командира бойовиків «ЛНР», який воював на Луганському напрямку, засудили до 12 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-