Дев’ять громад передали вже ₴11 мільйонів для Бурштина, щоб вчасно розпочати опалювальний сезон

Дев’ять громад передали вже ₴11 мільйонів для Бурштина, щоб вчасно розпочати опалювальний сезон

Укрінформ
Вже 9 громад скерували майже 11 млн грн для Бурштина, що на Прикарпатті, де через російські обстріли під загрозою опинився опалювальний сезон.

Про це на пресконференції повідомив виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Стефанчук, відповідаючи на питання кореспондента Укрінформу щодо підтримки громад для Бурштина, де через російські обстріли ТЕС під загрозою опинився опалювальний сезон.

«Вже 9 територіальних громад прийняли рішення допомогти Бурштину. З місцевих бюджетів Прикарпаття - це близько 980 тис. грн. Ще 10 млн грн скерувала Київська міська рада… Маємо розуміти, що забезпечення теплом бурштинців - це потрібно повністю переробити систему опалення, яка була раніше», - сказав Стефанчук.

За його словами, ця ініціатива має назву «Взаємодопомога громад в критичних ситуаціях».

«Проблема, яку озвучив міський голова Бурштина, сягає близько 100 млн грн», - додав Стефанчук.

Він зауважив, що наступне правління Івано-Франківське регіональне відділення АМУ має намір провести у Бурштині, щоб почути більш детальну потребу громади.

Читайте також: Всі енергоблоки Бурштинської та Ладижинської ТЕС пошкоджені через атаку 22 березня - ДТЕК

Ініціативу «Взаємодопомога громад в критичних ситуаціях» впровадили рішенням позачергових загальних зборів Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України від 27 червня 2024 року. Мета - підвищення резистентності територіальних громад Прикарпаття в умовах кризових ситуацій природного, техногенного або військового характеру, що є запорукою сталого функціонування місцевого самоврядування.

Як повідомляло агентство, на Прикарпатті починають будувати котельні через значні руйнування Бурштинської ТЕС.

Раніше стало відомо, що Бурштинська ТЕС після російських атак не підлягає відновленню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-