На Донеччині відремонтують 11 автодоріг, які мають важливе значення для евакуації

На Донеччині відремонтують 11 автодоріг, які мають важливе значення для евакуації

Укрінформ
У Донецькій області цьогоріч до настання холодів відремонтують 11 місцевих автомобільних доріг, які мають важливе значення для евакуації, для безпеки і військових, і цивільних.

Про це на брифінгу повідомила директорка Департаменту розвитку базових галузей промисловості Донецької ОВА Тетяна Тараненко, передає кореспондент Укрінформу.

Вона сказала це, відповідаючи на питання: які дороги ремонтуватимуть за гроші – 324,5 млн грн, виділені урядом з держбюджету на дороги в Донецькій області на початку липня.

Тараненко заявила: «Дійсно, з резервного фонду державного бюджету плануються виділення коштів, які будуть використані для ремонту доріг місцевого значення. Вже погоджено перелік цих доріг. Це 11 автомобільних доріг на території області, які мають важливе значення як евакуаційні дороги, які зв'язують нашу область з іншими областями. Вони мають велике безпекові значення як для військових, так і для населення області».

Директорка департаменту запевнила, що в регіоні планується розпочати роботи найближчим часом та завершити їх до настання холодів.

«Ми розуміємо, що ці роботи потрібно виконати якнайшвидше для забезпечення евакуаційних маршрутів на території області», - підкреслила Тараненко.

Як повідомлялося, Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту - близько 300 км.

Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог вбиває та травмує цивільних жителів, руйнує будинки, підприємства, енергетичні, газові та інші інфраструктурні об’єкти.

Читайте також: Евакуація з Донеччини: у липні заплановані чотири залізничні рейси на Волинь

На території Донеччини на початок червня 2024 року залишалося близько 472 тис. мешканців. Від початку повномасштабного вторгнення РФ у безпечні регіони з Донецької області евакуйовано понад 1,4 млн людей, з них майже 170 тис. дітей.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-