У Запорізькій ОВА планують вивести на очне навчання 44,5 тисячі учнів і скоротити кількість шкіл

У Запорізькій ОВА планують вивести на очне навчання 44,5 тисячі учнів і скоротити кількість шкіл

Укрінформ
У Запорізькій області до кінця року для 44 585 дітей мають бути створені умови для виходу на очне навчання.

Про це під час брифінгу заявила директорка департаменту освіти і науки ОВА Людмила Бухаріна, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми область, яка має чотири категорії дітей, що навчаються: діти, які знаходяться безпосередньо в Запоріжжі чи Запорізькому районі, діти, які знаходиться в інших регіонах, але навчаються в наших школах, діти, які виїхали за кордон і навчаються в наших школах, і ті, хто перебуває на ТОТ, але навчається в українських школах онлайн», — сказала вона.

Посадовиця зазначила, що є такі випадки, коли в одному класі навчаються всі чотири категорії дітей, і це вливає на якість освіти. Вона пояснила, що діти мають різні умови та можливості включатися на онлайн-навчання.

Загалом на сьогодні в Запорізької області надають послуги освіти 383 заклади, серед них 6 приватних. До повномасштабної війни їх було майже 500. В ОВА зазначають, що майже сто шкіл мають менше ста учнів і це суперечить освітній реформі, яка зараз триває. Саме тому в регіоні розпочалась процедура оптимізації шкільної мережі, яка передбачає закриття певної кількості закладів. Директорка департаменту не назвала точну кількість шкіл, яка залишиться після завершення оптимізації, додала лише, що буде суттєве скорочення.

Читайте також: На Херсонщині відновили майже 70 медзакладів - Шмигаль

Як заявила Бухаріна, наразі пріоритетним завданням для влади є створення умов для очного навчання для якомога більшої кількості дітей. На сьогодні вже створені умови для очного навчання для 24 тисяч дітей. В ОВА зазначають, що не всі ці діти щодня ходять до школи, але умови для того, аби вони могли відвідувати школу, створені.

«Із 383 шкіл у 79 створені умови для змішаного навчання… Для 44 585 дітей до кінця року мають бути створені умови в Запоріжжі та в Запорізькому районі для виходу в офлайн», — сказала Бухаріна.

Як повідомлялось, голова Запорізької ОВА Іван Федоров заявляв, що близько 50 тисяч школярів у Запорізькій області не мають можливості очно відвідувати заняття, тому у регіоні, зокрема, розпочали будівництво кількох підземних шкіл. Представники обласної влади декларували намір звести близько 19 таких закладів на підконтрольній території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-