У Дніпрі вбили активіста Тонконогого: поліція затримала двох підозрюваних

У Дніпрі вбили активіста Тонконогого: поліція затримала двох підозрюваних

Відео
Укрінформ
Правоохоронці затримали двох чоловіків за підозрою в убивстві 32-річного громадського активіста у Дніпрі.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Національна поліція.

Затриманими є 39-річний житель Слобожанського Дніпропетровської області і 23-річний дніпрянин.

Інформацію про зникнення громадського активіста правоохоронці отримали у вівторок, 23 липня. Відомо було, що він поїхав із дому на автомобілі Škoda Octavia.

Відео: Офіційний канал Національної поліції України

Наступного дня поліція встановила, що громадянин став жертвою злочину: тіло чоловіка з вогнепальними пораненнями виявили в лісосмузі біля одного із садових товариств Дніпра.

За даними слідства, 22 липня фігуранти домовилися зустрітися з потерпілим. Між ними виник конфлікт, унаслідок якого двоє чоловіків убили громадського активіста, вистріливши в нього шість разів.

Після скоєного зловмисники викинули зброю у водойму, а тіло вбитого закопали в лісосмузі. Автомобіль активіста вони відігнали у заздалегідь орендований гараж.

У результаті обшуків за місцями проживання, в автомобілі та гаражі фігурантів поліцейські вилучили речові докази, які можуть становити інтерес для слідства.

Обом затриманим оголосили підозру за п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб. Їм загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Тривають слідчі заходи з метою встановлення всіх обставин і мотивів злочину.

Дніпропетровська обласна прокуратура у Фейсбуці уточнила, що вбитим є голова профспілки автоперевізників Дніпропетровщини. 

Фото: Михайло Тонконогов, Фейсбук

Вирішується питання про обрання ймовірним убивцям запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляє Суспільне.Дніпро, йдеться про Михайла Тонконогого. 

Раніше повідомлялося, що поліція Дніпропетровщини розшукує Михайла Тонконогого, який зник 22 липня. За даними правоохоронців, заява про зникнення надійшла від матері активіста.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці затримали у Дніпрі ймовірного убивцю громадської діячки, мовознавиці Ірини Фаріон. Ним виявився 18-річний місцевий житель. Правоохоронці готують юнакові повідомлення про підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-