Збитки довкіллю Херсонщини внаслідок війни перевищують ₴266 мільярдів

Збитки довкіллю Херсонщини внаслідок війни перевищують ₴266 мільярдів

Укрінформ
Збитки довкіллю Херсонщини, спричинені воєнними діями та підривом греблі Каховської ГЕС, перевищують 266 мільярдів гривень.

Про це повідомив у Фейсбуці міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець за підсумками робочої поїздки до регіону, передає Укрінформ.

«Херсонщина - четвертий регіон по Україні за розміром довкіллєвих збитків у понад 266 млрд гривень. Понад рік тому Херсонщина взяла на себе удар найбільшої екологічної та гуманітарної катастрофи в Європі з часів Другої світової війни – підриву Каховської ГЕС. Маємо колосальні наслідки для всіх екосистем», - йдеться в повідомленні.

Крім того, станом на сьогодні 98% деокупованих лісів регіону залишаються недоступними для господарювання через мінування, 50% - внаслідок підтоплення під час Каховської катастрофи.

Читайте також: Штат саперів для розмінування Херсонщини планують збільшити майже удвічі

Уряд спільно з місцевою владою обговорюють можливість удосконалення методик з обрахунку збитків довкіллю за допомогою застосування аерокосмічної зйомки. Державній екологічній інспекції доручено напрацювати пропозиції щодо цього питання.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині у лісосмузі в селі Біляївка на російській міні підірвався чоловік, постраждалий втратив частину ноги, його доправили у лікарню.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-