На Київщині БЕБ вилучило рідини для куріння на майже ₴365 мільйонів

На Київщині БЕБ вилучило рідини для куріння на майже ₴365 мільйонів

Фото, відео
Укрінформ
Бюро економічної безпеки спільно з оперативниками Кіберполіції викрили масштабну схему нелегального виробництва рідин для електронних сигарет у Київській області. Загальна ринкова вартість вилученої продукції становить майже 365 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ, передає Укрінформ.

"Слідством встановлено, що група осіб організувала у Києві та Київській області підпільне виготовлення рідин, що використовуються в електронних сигаретах. Повний цикл масового виробництва контрафактної продукції налагодили в спеціально обладнаних цехах на промисловому устаткуванні", - йдеться у повідомленні.

Виробники пропонували широкий асортимент товару для заправки вейпів. Для рідин використовували чотири основні компоненти: нікотин, пропіленгліколь, гліцерин, ароматизатори. Продукцію фасували у пластикові ПЕТ флакони. Готовий товар розповсюджувався по всій території України.

У пресслужбі зазначають, що з незаконного обігу вилучено 1,8 млн одиниць рідини для електронних сигарет, понад 15 тис. одноразових електронних пристроїв, майже 15 тис. літрів хімічної сировини, обладнання та фурнітуру для виробництва. Крім того, вилучено понад 6 млн грн в еквіваленті та 6 транспортних засобів.

Читайте також: БЕБ припинило роботу 8 нелегальних АЗС на Київщині

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України, триває. Встановлюється повне коло осіб причетних до незаконної діяльності.

Як повідомлялося, нещодавно за дорученням БЕБ сумарно вилучено 109 000 пачок контрафактних сигарет, які, за оперативною інформацією, перевозились до поштових відділень у Сумській та Чернігівській областях. Їх орієнтовна вартість – 2,8 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-