Шпигуна ФСБ, який збирав інформацію про ЗСУ на Прикарпатті, заочно засудили до 10 років тюрми

Шпигуна ФСБ, який збирав інформацію про ЗСУ на Прикарпатті, заочно засудили до 10 років тюрми

Укрінформ
Співробітника російської ФСБ заочно засудили за шпигунство до 10 років позбавлення волі.

Про це у Фейсбуці повідомило Управління СБУ в Івано-Франківській області, передає Укрінформ.

«На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів суд виніс заочний вирок за шпигунство співробітнику російської ФСБ. Суд визнав співробітника ФСБ винним за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 114 ККУ – замах на шпигунство. Його засуджено до 10 років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Контррозвідка викрила шпигуна у 2023 році на спробі завербувати мешканця Прикарпаття для збору інформації про військові об’єкти регіону. Вербувальником і агентом ФСБ виявився Андрій Новіков, 1993 р.н.

«Співробітника ФСБ цікавило місцезнаходження та бойовий потенціал військових частин ЗСУ поблизу місця проживання прикарпатця, а також його можливості збирати дані про підрозділи Сил територіальної оборони ЗСУ та Національної гвардії», - зазначають в СБУ.

Для формування агентурної мережі засуджений безпідставно зупиняв українських громадян, які поверталися в Україну через прикордонні пункти Росії.

Читайте також: У Харкові затримали шпигуна РФ, який шукав секретні сховища документів і готував удари по місту

«Під час конфіденційної бесіди з українцями співробітник ФСБ за допомогою тиску та погроз намагався схилити їх до подальшої співпраці. Після повернення громадян в Україну, вербувальник виходив на них через месенджер та давав завдання зі збору розвідувальної інформації», - додали в СБУ.

Зазначається, що мешканець Івано-Франківщини не став збирати дані для Росії на замовлення представника ворожої спецслужби й повідомив всю інформацію в СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала шістьох громадян України за заклики до підтримки збройної агресії РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-