В Одесі суд виправдав інспектора ДСНС у справі пожежі у дитячому таборі «Вікторія»

В Одесі суд виправдав інспектора ДСНС у справі пожежі у дитячому таборі «Вікторія»

Укрінформ
В Одесі Київський райсуд виправдав інспектора ДСНС Леоніда Бондара, якого обвинувачували у неналежному виконанні службових обов`язків, що спричинило тяжкі наслідки.

Про це йдеться у вироку Київського райсуду, передає Укрінформ.

«Суд констатує, що у межах цього кримінального провадження обвинувачення ґрунтується виключно на припущеннях, не узгоджується із зібраними по справі належними й допустимими доказами, тому не може покладатись в основу обвинувального вироку», - йдеться у вироку.

Обвинувачений свою провину також заперечував та пояснив, що при проведенні перевірки не здійснював інспекцію нових приміщень табору, оскільки посвідчення на перевірку його керівництвом видавались виключно на старі будівлі. Також Бондар фактично не заходив на територію вказаних корпусів, оскільки на час перевірки там тривали ремонтні роботи.

Як повідомляв Укрінформ, під час нічної пожежі 15 вересня 2017 року в одному з корпусів дитячого комплексу "Вікторія" загинули три дівчинки - вихованки танцювального колективу "Адель" - Соня Мазур, Сніжана Арпентьєва та Анастасія Кулініч. Суд уже визнав винною у скоєнні злочину старшого вихователя табору "Вікторія" Наталю Цокур (Янчик).

Читайте також: Лісові пожежі на Луганщині наблизились до Сєвєродонецька

Під варту було взято ексдиректора комплексу Петроса Саркісяна, якому слідством інкриміновано порушення правил пожежної безпеки в дитячому таборі, що призвело до пожежі й загибелі дітей. Суд оголосив підозру й ексначальнику та інспектору Київського райвідділу ДСНС Валерію Дьяченку та Леоніду Бондарю, директору будорганізації Станіславу Чернишову, що є відповідальним за спорудження дерев'яних корпусів "Вікторії", та колишньому віцемеру Одеси Зінаїді Цвірінько.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-