Судитимуть співробітників окупаційного телеканалу в Маріуполі, які працюють на РФ - прокуратура

Судитимуть співробітників окупаційного телеканалу в Маріуполі, які працюють на РФ - прокуратура

Укрінформ
На Донеччині судитимуть чотирьох співробітників окупаційного телеканалу, які працюють на РФ у тимчасово загарбаному Маріуполі.

Про це у Телеграмі повідомила прокуратура Донецької області, передає Укрінформ.

«Прокурори Маріупольської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно 4 громадян України за фактами колабораційної діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України)», - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі нагадали, що восени 2022 року в ефірному просторі захопленого російськими військами Маріупольського району розпочав роботу пропагандистський телеканал «Маріуполь 24». Вирішивши допомогти ворогу на інформаційному полі, двоє місцевих жителів обійняли у новому «медіа» псевдопосади технічного директора та режисера монтажу.

Один з цих жителів, який до повномасштабного вторгнення працював на іншому місцевому телеканалі, забезпечує функціонування телевізійного обладнання задля регулярної трансляції погодженого з російськими кураторами «аудіовізуального продукту». Другий - монтує телепрограми і дотримується розробленого керівництвом «календарно-постановочного плану».

Ще двоє жінок працевлаштувались так званими кореспондентками і здійснюють підбір тем і спікерів для новинних сюжетів, у яких висвітлюють діяльність окупаційної влади.

Читайте також: Зрадник, який передав ФСБ дані про тренувальний центр ЗСУ на Харківщині, отримав 15 років

«Маніпулюючи свідомістю глядачів, фейкові медійниці розповідають про роздачу паспортів РФ, називають росіян «визволителями», закликають населення сприяти державі-агресору в проведенні «СВО», - пояснили у прокуратурі.

Наразі всі обвинувачені перебувають у розшуку.

Як повідомлялося, СБУ повідомила про підозру двом псевдожурналістам з тимчасово окупованого Донецька, які поширюють у своїх ЗМІ антиукраїнські фейки та виправдовування злочинів росіян.

Фото: 0629

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-