У Харкові співробітник ТЦК вимагав хабар від власника ресторану

У Харкові співробітник ТЦК вимагав хабар від власника ресторану

Фото
Укрінформ
У Харкові відсторонили від посади співробітника районного центру комплектування та соцпідтримки, якого підозрюють у вимаганні хабаря від власника бару-ресторану.

Про це повідомляє у Фейсбуці Харківський обласний ТЦК та СП, передає Укрінформ.

“Підозрюваного працівника ЗСУ усунуто від виконання службових обов’язків. За підсумками досудового розслідування та відповідно до судового рішення будуть вжиті необхідні дисциплінарні і кадрові заходи”, - йдеться у дописі.

Як повідомила 30 липня Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону, посадовцю одного з районних ТЦК у Харкові повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України - вимагання та отримання неправомірної вигоди службовою особою.

“На початку червня 2024 року 42-річний посадовець вимагав для себе неправомірну вигоду від керівників відомого харківського бару-ресторану. За У Харкові співробітник ТЦК вимагав хабар від власника ресторану $1500 та персональну картку з постійною 20-відсотковою знижкою на всі послуги розважального закладу він обіцяв не перешкоджати роботі ресторану та не здійснювати мобілізаційних заходів стосовно його працівників та відвідувачів”, - розповідають у відомстві.

За даними слідства, посадовець обіцяв забезпечити персонал ресторану фіктивними документами, які б “гарантували” їм відстрочку від мобілізаційних заходів на декілька тижнів.

Співробітника ТЦК затримали під час отримання знижкової карти в обмін на фіктивні документи.

Читайте також: Справа екскерівника Одеського ТЦК, що відпочивав на Сейшелах та в Іспанії, пішла до суду

За даними прокуратури, суд обрав підозрюваному запобіжний захід - тримання під вартою.

В обласному ТЦК закликають громадян повідомляти правоохоронні органи про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, а також звертатися на спеціальну телефонну лінію Міністерства оборони України (+38 044 271 39 86), електронну пошту (dzvk_mou@post.mil.gov.ua), офіційний вебсайт Міністерства.

Як повідомлялося, на Тернопільщині викрили корупційну схему отримання хабарів від військовозобов'язаних виконувачем обов’язків начальника відділу та головним спеціалістом мобілізаційного відділення районного ТЦК та СП.

Фото: Спецпрокуратура у сфері оборони Східного регіону

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-