На Дніпропетровщині двоє неповнолітніх підпалили авто військового і волонтера

На Дніпропетровщині двоє неповнолітніх підпалили авто військового і волонтера

Фото
Укрінформ
Правоохоронці затримали у Дніпропетровській області щодо підпалу автомобілів військового та волонтера двох неповнолітніх громадян, їм повідомили про підозру.

Про це поінформував Департамент комунікації Нацполіції України, передає Укрінформ.

«Обом неповнолітнім вручено повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження чужого майна, вчиненого за попередньою змовою групою осіб). Їм загрожує до десяти років ув’язнення», - йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що на рахунку підозрюваних – підпал двох авто, які належать діючому військовому та волонтеру.

«Злочини сталися 26 червня та 4 липня у місті Кам’янське. У результаті злочинних дій підозрюваних вогнем була пошкоджена передня частина автомобілів - моторний відсік, капот та фари. З місць злочинів вилучено речові докази, за якими проведено низку судових експертиз. Правоохоронці провели комплекс слідчих та оперативних заходів та встановили осіб, причетних до підпалів», - поінформували у пресслужбі.

За даними НПУ, цими особами виявилися 17-річні хлопець та дівчина, жителі Кам’янського, які напередодні скоєння злочинів купували в магазинах легкозаймисту речовину, а вночі – палили військові авто.

Читайте також: СБУ затримала чоловіка та жінку, які підпалювали військові автівки на Київщині

Слідчі заходи тривають. Правоохоронці встановлюють замовників злочину і перевіряють версію вчинення підпалів на замовлення спецслужб РФ.

Викрили та припинили злочинну діяльність фігурантів оперативники кримінальної поліції спільно зі слідчими ГУНП у Дніпропетровській області та поліцейськими Управління протидії кіберзлочинам області. Процесуальне керівництво досудового розслідування здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура.

Як повідомлялося, на Рівненщині поліція затримала палія військових авто.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-