На Київщині судитимуть трьох шахраїв, які продали неіснуючих генераторів на понад ₴1,2 мільйона

На Київщині судитимуть трьох шахраїв, які продали неіснуючих генераторів на понад ₴1,2 мільйона

Укрінформ
У Київські області судитимуть трьох учасників організованої групи за шахрайство на понад 1,2 мільйона гривень на продажі неіснуючих генераторів у період блекаутів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська обласна прокуратура.

Розслідуванням встановлено, що наприкінці 2022 року обвинувачені створили вебсайти, на яких розміщували фейкові оголошення про продаж генераторів. У цей період вони мали попит через тяглі блекаути.

У спілкуванні з потенційними покупцями з різних куточків України вони переконували їх перераховувати повну передплату на підконтрольні банківські рахунки. Отримавши гроші, шахраї більше на зв'язок не виходили.

Як зазначили у прокуратурі, у такий спосіб обвинувачені ошукали 33 особи й заволоділи понад 1,2 млн грн.

Отримані від злочинної діяльності кошти організатор розподіляв між усіма учасниками групи.

Читайте також: Поліція викрила групу шахраїв, що заволоділа землею у столичному парку «Голосіївський»

За процесуального керівництва Київської обласної та Броварської окружної прокуратур скерований до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої групи за фактом шахрайства (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України).

Стосовно четвертого виконавця організованої групи матеріали розслідування виділені в окреме кримінальне провадження у зв’язку з перебуванням останнього в розшуку.

Як повідомляв Укрінформ, у Рівненській області 5 років отримав житель Сарненського району за шахрайство зі збором коштів для потреб Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-